A közösségi média platformjain felkapottá vált szépségtrendeket nem árt fenntartásokkal kezelni, hiszen a többségükről általában hamar kiderül, hogy inkább ártalmas, semmint hasznos a bőrnek. A jello skin, vagyis az úgynevezett zselés hatású bőr elérésében azonban nem látnak semmi kivetnivalót a szakemberek. Sőt, tippeket is adnak hozzá!

hirdetés

A jello skin szépségtrend nemcsak arról szól, hogy milyen a bőr kinézete, hanem hogy milyen érzés viselni azt! Valójában azt jelenti, hogy a bőr jól hidratált, ruganyos és puha tapintású, akár egy finom zselé. A szakértők egyöntetű véleménye az, hogy ezt a bőrállapotot elsősorban belsőleg lehet megtámogatni, viszont a külső ápolásnak és gondoskodásnak sem elenyésző a szerepe.

A TikTokon folyamatosan szembejövő trendek eléggé kimerítőek tudnak lenni. Egy egész lista van már arról, hogy az arcbőrödnek hogyan kellene kinéznie, például, mint egy delfin, cukrozott fánk, csiga, üveg, méz, egy valódi baba, hogy tovább ne is soroljuk. Ezek a divatos irányzatok frusztrálóak lehetnek, és néha még el is tántoríthatnak attól, hogy kipróbáljunk valami újat. De van egy trend, amiben még a bőrgyógyászok sem találnak kivetnivalót, sőt a szakértők is bátran beállnak mögé.

Mi az a jello skin?

A jello skin, vagyis a zselés kinézetű bőr telt, hidratált és ruganyos, akárcsak maga a zselé állaga. Lehet, hogy első hallásra ez csak egy újabb, viccesen hangzó bőrápolási trend, de van egy fő jellegzetessége, ami kiemeli a sorból. Talán hallottál már a mázas bőrről – a cukormázas fánk kinézetéből ered –, ami az arcbőr színére utal. A zselés bőr ezzel szemben a ruganyos, dús textúrájú bőrt jelenti. A bőr rugalmasságát az elasztin magas szintje adja, amelynek köszönhetően mindig visszaugrik eredeti állapotába; ettől válik a tapintásra olyanná a bőr, mintha egy zselés anyagból lenne.

Kép: Getty Images.

Honnan ered ez a trend?

Mint sok más trend, a jello skin is Koreából származik, és Ava Lee influenszer tartalmain keresztül ismerhette meg a világ. Micsoda meglepetés – a zselészerű arcbőr később TikTokon is berobbant, és hatalmas trenddé vált. A videóban Ava egy kozmetikus által végzett arckezelésen vett részt. Látható, ahogy a kozmetikus megcsípi az arcát, és megjegyzi a rugalmasságát és ruganyosságát, mondván: olyan, mintha tökéletes zseléállaga lenne!

A kifejezés szinte azonnal szárnyra kapott, és más tartalomgyártók, márkák és szakértők mindannyian beszálltak a zselé kinézetű bőrről szóló vitába, tippeket és eszméket cserélve arról, hogyan lehet a legjobban elérni az áhított, zseléhez hasonlatos érzést.

A lényeg a bőr tapintása

A zselésbőr-trend, mint minden más, hamar heves vita tárgyává vált a közösségi médiában. Az eredeti videóban a kozmetikus a megfelelő kollagénszintnek tulajdonítja a ruganyos hatást, ami nagyban függ a genetikától is. De a helyzet az, hogy a zselésbőr-trend nagyrészt arról szól, hogy milyen a bőr tapintása, szemben azzal, hogy miként néz ki. Rengeteg olyan dolog van az arcápolással kapcsolatban, amire csak részben tudunk hatni, mint például a hiperpigmentáció vagy a pórusok mérete. De ha végiggondoljuk, az, hogy a bőrünk hogyan érzi magát, miképpen reagál, függ az életvitelünktől, mindennapi rutinunktól és az olyan alapvető szokásainktól, mint a helyes táplálkozás, a hidratálás vagy a rendszeres masszázs.

Kép: Getty Images.

A zselés bőr mögött álló kulcstényezők

A bőrgyógyászok többsége három meghatározó tényezőt lát a dús, trambulinszerű bőrruganyosság mögött: a kollagén, az elasztin és a víz mesterhármasát, mivel ezen molekulák mindegyike elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőrünk fiatalosnak tűnjön. Az évek múlásával, mint tudjuk, sajnos fokozatosan csökken a kollagéntermelés, a bőr pedig veszít rugalmasságából. Bőrünk elvékonyodása veszélyezteti a természetes védőrétegét, ami bőrszárazsághoz vezethet.

Hogyan lehet elérni a zselés hatású bőrt?

A gyógyítás mindig a megelőzéssel kezdődik, ezért az első és legfontosabb, hogy megőrizzük bőrünk már meglévő kollagénszintjét, megvédve azt a nap káros hatásaitól és a negatív környezeti hatásoktól is. A jelszavaink legyenek: C-vitamin, egyéb antioxidánsok, SPF, retinoid, hidratálókrém, hialuronsav és rendszeres hámlasztás.

Feszes és rugalmas bőr mindössze egy hét alatt

Van még egy dolog, amit a még látványosabb eredményért tehetsz a fent említett hatóanyagok használata mellett. A beauty-tech eszközök tökéletes kiegészítői lehetnek a már meglévő bőrápolási rutinodnak. Ha nincs sok időd az öngondoskodásra, de szeretnél szemmel látható eredményeket elérni, egy otthon használható arcfeszesítő eszköz lehet a megoldás számodra.

Kép: Foreo.

 

A Foreo Bear™ arcfeszesítő eszköz a világ első, az amerikai FDA által engedélyezett orvosi mikroáramos készüléke, amely Anti-Shock System™ rendszerrel is rendelkezik. A Bear™ klinikailag bizonyítottan csökkenti a ráncok és finom vonalak mélységét, a bőrt pedig tónusosabbá és rugalmasabbá teszi mindössze egy hét alatt! A kollagéntermelés fokozását a LED-fénnyel végzett terápia is elősegítheti.

Hogyan javítható még a bőr feszessége, rugalmassága?

Rengeteget tehetünk azért, hogy zselés hatású bőrünk legyen. Vannak alapvetően fontos teendőink, mint a helyes táplálkozás, elegendő víz fogyasztása, a napi mozgás és a háton alvás. Viszont, ha nem sikerül a saját magunk által felállított szabályok szerint élni, akkor is van mód arra, hogy elérjük a kicsattanóan egészséges kinézetet. Vannak olyan kozmetikai bőrkezelések, melyek kifejezetten a kollagéntermelő sejtek aktiválására, illetve a kollagénszintézis serkentésére fókuszálnak.

Ám ma már nem feltétlenül kell orvosesztétikai klinikára vagy kozmetikushoz menni, ha javítani akarunk a bőrünk működésén, állapotán. Az otthoni használatra kifejlesztett arcfeszesítő, rugalmasságfokozó kütyük a kozmetikai arckezelések élményével és hatékonyságával ajándékoznak meg minket.

Képek: Getty Images, Foreo.

Forrás: Foreo.

  • Megosztás:
hirdetés