A fáradtság, kimerültség hatása hamar megmutatkozik a bőrön, ilyenkor a mimikai vonások kissé lejjebb ereszkednek, elmélyülnek, és ez nem csak idősebb korban tapasztalható. Gyors mentő krémek helyett egy pár másodperces, reggeli arcmasszázs is segíthet, ez a gyakorlat például azonnali feszesítő hatással bír.

hirdetés

A rendszeresen végzett arcjóga, illetve a kiegészítésére szolgáló vagy külön gyakorolt arcmasszázs csodás hatással van a bőre, hosszú távon mindkettőnek megmutatkozik a szépítő, frissítő, feszesítő ereje. Ám mi van akkor, amikor azonnali mentőövre van szüksége az arcnak, mert magán viseli a stressz és az elégtelen pihenés nyomait?

Bár akadnak olyan bőrápoló készítmények, melyek, ha nem is azonnal, de perceken belül felrázzák fakó, lestrapált állapotából az arcbőrt, de ha épp nincs kéznél bevetésre alkalmas varázspálca, bátran támaszkodhatsz erre a reggeli vérkeringés-fokózó gyakorlatra, ami ugyan egy instant arcmasszázs, és a hatása nem nevezhető tartósnak, mégis nagy segítséget jelent sminkelés előtt.

Gyors reggeli arcmasszázs, ami azonnali feszesítő hatással bír: felrázza a megviselt bőrt

A bőr megjelenése szinte leromlik, ha a szervezet fáradtságtól, kimerültségtől szenved, és ilyenkor bizony kortól függetlenül lankadtabbá válnak az arcvonások, bár negyven-ötven év felett már jóval látványosabb módon jelentkeznek az elmaradt pihenés nyomai. Jóformán besüppednek a szemek, az orcák pedig mintha leeresztenének. Beesett, idősebb képet nyújt az arc, ám könnyen visszakerülnek a helyükre a vonások, ha egy kis vérbőséget idézel elő bizonyos pontokon.

Itt kell megnyomni az arcot az instant feszességért!

Az arc mimikai izomzatát idegek szövik át, melyek stimulálásával a bőr feszességére is hatni lehet. Ugyanígy fokozható a mikrokeringés, hiszen apró erek hálózzák be a hámréteg mélyebb rétegeit, a felpezsdült keringéssel pedig több oxigén jut el a sejtekhez, melynek köszönhetően rövid távon frissebb, hosszú távon pedig simább, rugalmasabb lesz a bőr.

 

Ez a gyors technika a keringés és az izmok stimulálásán alapszik, ám, ha csak egyszer-egyszer végzed el a reggeli arcmasszázs rövidített verzióba foglalt mozdulatait, a feszesítő hatás csak ideig-óráig tart majd, a hosszú távú előnyeit nem igazán élvezheted.

Nem árt tudni, hogy ez a pár mozdulat egy arcjóga és arcmasszázs ötvözéséből álló gyakorlatsor egyik kiragadott része, nem a teljes technikát láthatod a videóban, ez csupán az arcbőr reggeli felfrissítésére alkalmas. Ha komolyabban érdekelnek a méregtelenítő folyamatok, az arcizomzat és a mikrokeringés serkentése, érdemes ennél átfogóbb masszázstechnikákat elsajátítani, amelyeket a reggeli vagy az esti rutinodba egyaránt beültethetsz.

Vannak kifejezetten a ráncok, megereszkedések megelőzésére, valamint kialakulásuknak lassítására és mérséklésére alkalmas arcjóga- és masszázsfeladatok, melyek akkor hatnak igazán, ha rendszeresen, következetesen elvégzed őket.

A fenti videókban láthatod, mit kell tenned, hogy kipihentebbnek, egyenletesebbnek mutatkozzon a bőröd reggel, ám azért óvatosan a nyomkodással, nem szabad erőteljes mozdulatokat tenni. Finom ráhatással ugyanúgy felpezsdül a vérkeringés, és az arc feszesebbnek, frissebbnek tűnik. Mindig tiszta bőrön végezd, és használj arcolajat vagy szérumot, mielőtt belefognál.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés