Az őszi sminktrendek igazán sokszínűek, a klasszikus eleganciától kezdve, a vibráló színekkel árnyalt szemhéjakig minden megtalálható. Ezekhez kapcsolódik a legújabb őrület, a delfinbőr is.

hirdetés

Delfinbőr a legfrissebb trend

A trendet Mary Phillips sminkes alkotta meg, aki olyan hírességekkel dolgozik együtt, mint Kendall Jenner vagy Kim Kardashian. Mary azt a hatást szerette volna elérni, amikor az ember lánya kilép a tengerből, és az arcán megcsillannak a vízcseppek. Ilyenkor az egész orca ragyogóvá válik.

Elsőre hasonlónak tűnhet az „üvegbőr” trendhez, ami pár éve koreából indult hódító útjára, ám a delfinbőr sokkal több sminkkel készül. A másik nagy különbség, hogy míg az üvegbőr hatása harmatos és nedves, főként a bőrápolásra fókuszál, és kevés sminkre van hozzá szükség, addig a delfinbőr több réteg highlighterrel készül. Az alapja ennek is a tiszta és makulátlan bőr, ezért a sminkelés előtt itt is fontos az arctisztítás.

Ha delfin kinézetet szeretnél, akkor a smink elkészítését primerrel kezd, hiszen így mozdul majd el a festék az orcáról. Majd az alapozóval együtt vigyél fel folyékony highlightert. Ezután elkezdheted a pirosító és a por állagú highlighter rétegezését, az arccsontokra, a T-vonalra és az áll vonalára. Fontos, hogy minden réteget megfelelően satírozz el, és ne maradjanak erős élek. Majd befejezésként tegyél folyékony highlightert azokra a területekre, amelyeket még jobban ki szeretnél emelni. Ami fontos, hogy ehhez a sminkhez nem szükségesek matt termékek, mivel a fényességen van a hangsúly.

Hailey Bieber nagy rajongója a delfin trendnek, már számos alkalommal pózolt csillogó orcával.

A highlighter kerülhet a szemekre is, úgy, ahogyan Zendaya is viseli.

A szemöldökök közötti területet és az orrot sem szabad kihagyni a csillogásból, ám ez csak rajtad múlik, hogy mit szeretnél a leginkább hangsúlyozni.

Ha tetszik a delfinbőr, de nem vinnéd túlzásba, akkor elegendő, ha az arccsontra és a szemekre viszel fel a megszokottnál kicsivel több highlightert.

A trend egyik nagy előnye, hogy viszonylag kevés termékre van hozzá szükség, a szemhéjakat nem kell kifesteni, elég csak a pillákat hangsúlyozni.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés