A tonik a bőrápolási rutin szerves részét képezte már hosszú évekkel ezelőtt is, ám a manapság használatos termékek merőben más hatóanyagokat tartalmaznak, mint hajdani társaik. A közismert kence funkciója teljesen megváltozott, a keleti irányelvek épültek be a napi arcápolásba. A tonermódszer elképesztően jó a bőrnek, nem véletlen, hogy a koreai nők erre esküsznek.

hirdetés

Manapság az életmódváltáshoz az is hozzátartozik, hogy a megfelelő étrend és edzésterv bevezetése mellett egy alaposan átgondolt, precíz arcápolási rutin egyaránt kialakításra kerül. A koreai nők arcbőrének tökéletessége minden nőre inspirálóan hat, nem véletlen, hogy szépségápolási módszereik a bőrápolási trendekre is nagy hatást gyakorolnak. Az ő szokásaiknak feltérképezése lehet a kulcs a ragyogó bőrfelszínhez.

A tonik mára egészen mást jelent, mint évekkel ezelőtt

Hosszú évekkel ezelőtt a nők számára bevett szokás volt a tonik használata, azonban egészen más célból vetették be ezt a csodafegyvert. Akkoriban az arc tisztítására főként akkor szappanokat alkalmaztak, melyek erősen lúgos kémhatásúak voltak, ám a bőr enyhén savas pH-érték esetén éri el tökéletes állapotát. A pH helyreállítására a tonik volt a legmegfelelőbb eszköz. Ezzel küszöbölték ki az esetleges irritációt, a pattanások megjelenését, valamint a szárazság érzetét egyaránt.

A manapság használatos termékek már nem erre a célra készülnek, hiszen ezek a korszerű lemosók már nem hagynak totális katasztrófát maguk után, vízzel könnyedén leöblíthetők. A tonikok azonban mégis ott díszelegnek a drogériák polcain, és nem csupán a divat kedvéért vásárolják meg a tudatos bőrápolók.

Nem kötelező eleme az arcápolási rutinnak, mégis megéri beiktatni

Bár nem kötelező eleme az arcápolási rutinnak, nagyon sokat adhat hozzá a tökéletes eredményhez egy jól megválasztott tonik. A régi típusú, főként alkoholt tartalmazó vagy mentolos készítmények egyértelműen kerülendők, hiszen brutálisan irritálhatják a bőrt, és több kárt okozhatnak, mint hasznot.

A manapság beszerezhető, minőségi tonikok már nem a bőr pH-értékét igyekeznek helyreállítani, itthon is elterjedt a koreai nők által népszerűsített, értékes összetevőkkel dúsított változat. Ezek vízbázisú termékek, amelyek változatos, az arcbőr számára kiemelten hasznos hatóanyagokkal vannak felturbózva.

 

Számos típusa létezik már a mai tonikoknak, divatos nevén tonereknek. Normál, száraz, érzékeny, valamint zsíros bőrre egyaránt meg lehet találni a tökéletes terméket. Kapható niacinamide-, hialuronsav-, de akár panthenoltartalmú tonik is. Fő céljuk a hidratálás, a bőr nyugtatása, tehermentesítése.

Mist formájában szintúgy megvásárolhatók, ami tulajdonképpen a tonik spray-, fújható változata. Ennek hatalmas előnye, hogy akár napközben is meg lehet hinteni a bőrt egy kevés tápanyaggal, amitől egész nap üde és ragyogó marad.

A koreai 7 lépéses tonermódszer látványosan javítja a bőr állapotát

A 7 lépéses tonermódszer viharként söpört végig a bőrápolók körében, amikor Honey Lee, a most 38 éves koreai modell és színésznő a Get It Beauty című műsorban elárulta ragyogó bőrének titkát. A gyönyörű műsorvezető valóban büszke lehet csodálatosan üde arcbőrére, minden bizonnyal érdemes megfogadni a tanácsait.

Nem is véletlen, hogy az egykori Miss Korea rendszeresen dolgozik együtt nagyobb márkákkal, már hosszabb ideje a Dior Beauty arcaként ismerik.

De mi is pontosan a 7 lépéses tonermódszer, ami felrobbantotta az internetet?

A hétlépéses tonermódszer sikere talán pont az egyszerűségében rejlik. Az első lépés az arc alapos megtisztítása a már jól bevált lemosóval. Az első réteg felvitele előtt érdemes kicsit bevizezni az arcot, erre tökéletesen megfelel egy nedves vattapamacs is. Erre jöhet az első adag, bőrtípushoz tökéletesen passzoló toner. Nem kell túl vastagon felvinni, a lényeg, hogy a bőr kellőképp be tudja szívni a hatóanyagot. Amint ez megtörtént, jöhet a következő réteg, és így tovább.

 

A koreai nők a hétlépéses módszerre esküsznek, azonban az ismétlések száma nem kőbe vésett szabály. Minden bőrtípus esetén változó, hogy mennyi az a hatóanyag, amit megfelelően magába tud szívni, valamint amivel üde, egészséges hatás érhető el. Lehetséges, hogy már három-négy réteg elegendő lesz a tökéletes eredményhez. A lényeg a rétegezésben rejlik, hiszen szerintük így garantáltan hidratált és egészséges lesz az arcbőr, sokkal több összetevőt képes magába szippantani.

Befejezésként egy könnyed szérum vagy hidratáló kerülhet az arcra. A hámlasztásra egyaránt sor kerülhet a tonermódszer előtt, illetve azt követően is, erre nincs kifejezetten ajánlott praktika, ahogy a bőrnek jobban esik.

Nagyon fontos, hogy minden rétegnek kellő ideje legyen a beszívódásra. Másképp csak a bőrfelszínen fog csücsülni a sok-sok szuper hatóanyag, és nem jut el a mélyebb rétegekbe. Ennél is lényegesebb, hogy csak és kizárólag a bőrtípusnak megfelelő tonerrel érdemes kísérletezni, hiszen a ragyogóan üde, hidratált és egészséges arcbőr csak akkor érhető el, ha a szükséges összetevők kerülnek a bőrfelszín alá.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés