A LED fényterápia egyre népszerűbb, hiszen nem csak nagyon hatékony, de még fájdalommentes is. Számos kozmetikában igénybe lehet venni a szolgáltatást, és már vannak otthoni használatra kifejlesztett készülékek is. Így mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő ránctalanító módszert.

hirdetés

A LED fényterápia az elmúlt években vált közkedveltté. Népszerűségét mutatja az is, hogy a sztárok éppúgy rákattantak, például Jessica Alba is ezzel szépül. A színésznő köztudottan nagyon odafigyel a bőre egészségére, ezért kívülről és belülről egyaránt ápolja. Ma már a legtöbb szalonban ott van ez az okos kis masina, amelynek segítségével halványíthatóak a szarkalábak, és ösztönözhető a kollagéntermelés.

A LED fényterápia megoldás lehet számos bőrproblémára

Az arcmaszkban apró izzók vannak, amelyek meghatározott frekvenciájú fényenergiát bocsájtanak ki, ezek a bőrben elnyelődnek. A hámréteg ezt átalakítja sejtenergiává, így például serkenthető a kollagéntermelés, és a hatóanyagok is sokkal mélyebben tudnak beszívódni. Ennek köszönhetően idővel csökkennek a szarkalábak, és az öregedési folyamat lelassul.

Ám nemcsak az öregedés látható jeleit képes eltüntetni a fényterápia, hiszen számos színes LED izzót tartalmaz, amelyeknek mindegyike eltérő hatást fejt ki az arcbőrre.

  • Vörös: élénkéti a bőrt, és segíti annak regenerálódását.
  • Kék: csökkenti a gyulladást, és az akné kialakulásáért felelős probioni nevű baktériumot gátolja a működésében.
  • Zöld: a bőr pigmentképzési folyamatainak optimalizálásaban nyújt segítséget.
  • Lila: energetizálja a bőr sejtjeit.
  • Türkiz: harmonizálja az anyagcsere-folyamatokat.
  • Sárgászöld: fokozza a kollagén- és az elasztikus rostok termelődését.
  • Hideg kék: élénkíti az irha szöveti állományát.

Professzionális kezelés kozmetikában és otthon egyaránt

A LED fényterápia elérhető már számos kozmetikában, és többlépcsős kezelésként vehető igénybe. Az első lépés ilyenkor a hámlasztás, mivel fontos, hogy eltávolítsák az elhalt hámsejteket, hiszen így sokkal jobban fel tudnak szívódni a bőrben az értékes hatóanyagok . Ezután kerül sor a fényterápiára, amelyet egy vitaminos bőrápolás követ. Így a hámréteg regenerálódik, és az olyan összetevők, mint a hyaluronsav, még inkább ki tudják fejteni a jótékony hatásaikat. A kezelések ára 10 és 20 ezer forint között mozog, ám ez az adott kozmetikától függ.

A LED-es maszkok akár otthoni használatra is megvásárolhatóak, bár ezekért kicsit többet kell fizetni. Egyes típusok már nálunk is kaphatóak, melyeknek 100 és 200 ezer forint között mozog az áruk. Alacsony szintű fényterápiát alkalmaznak, így nem viselik meg túlságosan a hámréteget, ezért mindenki számára hasznosak lehetnek.

A készülék megvásárlása előtt mindenképpen érdemes kikérni szakember véleményét, és felméretni vele a bőr állapotát.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés