A koreai szépségtrendek új irányvonallal gazdagították a bőrápolási szokásokat, és mára már globálisan hatással vannak a szépségiparra. Minden évben megjelenik valami újdonság, amitől még hatékonyabbá válik az otthoni rutin. Az innovatív módszereknek köszönhetően a szépítkezésre fordított idő lerövidül, ugyanakkor kevesebb macerával érhető el az üde, rugalmas, makulátlan tisztaságú arcbőr. Egyes kezelésekért már nem muszáj kozmetikushoz rohannia az embernek, otthon megoldható az okos kütyük segítségével. Idén a természet kincsei kerülnek középpontba, rengeteg növényi hatóanyaggal és hibrid kencével találkozhatunk az üzletek polcain.

hirdetés

Pár évvel ezelőtt a 10 lépéses arcápolási rutin számított igazi aduásznak, ha bőrápolásról volt szó. A koreai nők módszere pillanatok alatt hatást gyakorolt a szépségiparra, lassacskán mindennapossá vált a szérumok, tonerek, esszenciák használata. A szépségtrend sokáig tartotta magát, ám az utóbbi időben egyre inkább előtérbe került a rutin lerövidítése.

Ez nem azt jelenti, hogy bizonyos hatóanyagokról, készítményekről lemondtak volna a vásárlók, sőt, a gyártók részéről a hatékonyság mellett a természetes összetevők alkalmazása, valamint az otthon, kényelmesen megoldható bőrmegújítás lett a cél. Változtak a technológiák, újdonságok jelentek meg a piacon, így olyan kencék váltak elérhetővé, melyek felcserélhetők, és egyszerre több hatóanyagot is tartalmaznak. A hibridtermékek begyűrűzésével egyetlen kozmetikummal könnyedén kiváltható akár kettő vagy három.

Innovatívak az új koreai szépségtrendek

A fő irányvonal továbbra sem változik, 2022-ben is azok a termékek, eszközök kapják a legtöbb figyelmet, melyek ragyogó, problémamentes, telt bőrt tudnak garantálni. Emellett előtérbe kerülnek a bőrápolási rutin praktikusabb és gyorsabb alternatívái, valamint a természetes összetevők.

A bőr állapotát romboló napkárok elleni küzdelem nem csak a megelőzésre, hanem a helyreállításra, kárcsökkentésre is hangsúlyt fektet. Az idő előtti ráncok és a foltok ellen már otthoni szépségrutinnal is hatékonyan lehet küzdeni. A kollagéntermelést fokozó készítmények és szépségápolási kütyük szintén uralják a piacot. A hámréteget károsító negatív környezeti hatások nagy részét nem tudjuk kivédeni, de megfelelő hatóanyagokkal javíthatjuk a bőr ellenálló képességét, illetve ösztönözhetjük a természetes sejtmegújulást.

Növényi összetevők

A növényi alapú kencék már tavaly is fókuszba kerültek, idén tovább folytatódik a tendencia. Egyre népszerűbbek a természetes alapanyagokból álló kencék, a zöld gondolkodás pedig kiterjed a csomagolásra is. A növények mellett a retinolalapú kozmetikumok lesznek igazán népszerűek 2022-ben. Idén sokkal nagyobb szerep jut az A-vitamin-alapú kozmetikumoknak, mint eddig bármikor.

Rövidebb rutin és kevesebb csomagolás

A hibrid kencék továbbra is uralják a kínálatot, melyek többféle funkciót látnak el. Még nem kell elfeledni a többlépcsős rutinokat, ám az innovatív kozmetikumokkal, valamint az arctisztítást, otthoni bőrkezelést megkönnyítő masinákkal jelentős időt lehet megtakarítani, ami kifejezetten jól jön a mindennapokban.

Emellett nagyon fontos a hatékonyság. Az elmúlt évben sokkal több időt töltöttünk otthon, a járványhelyzet hatása pedig a bőrápolásban is innovációkat indított el. A bezártság, a maszkviselés jelentősen kihat az arcbőr állapotára. Ezért előtérbe kerülnek olyan összetevők, melyek csökkentik a pattanásokat, kitisztítják a pórusokat, miközben a smink háttérbe szorul. A koreai nők rutinjában olyan hatóanyagok találhatók, mint az AHA- és BHA-savak, a C-vitamin és a retinol, természetesen a bőrtípusnak megfelelően.

A boltban kapható kencék egy részét kiváltják az otthon elkészíthető kozmetikumok, ez különösen igaz a maszkokra. Így kevesebb szemetet termelünk, és ha apró lépésben is, de nagyban segítjük a környezet védelmét.

Arcápolási készülékek

Egyre nagyobb a szerepük az otthoni készülékeknek, az arctisztítók mellett megjelentek a masszírozó és fényterápiás kütyük. Az okos eszközök felmérik a bőr állapotát, és ahhoz mérten komponálják meg a kezelést. A gyártók is egyre többet fejlesztenek, így a jövőben biztosan sok újdonsággal találkozhatunk a boltok polcain. Az efféle gyorsan, könnyen használható készülékek elősegítik a feszesebb, ragyogóbb bőrt, és elhozzák az otthonunkba a professzionális arcápolást.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés