A FOREO UFO 2 okos arcmaszk készülék a LED-fényterápiát a termo- és krioterápiával ötvözi, és, ha mindez még nem lenne elég, a másfél perces turbó arckezelés kiegészül a T-Sonic pulzálások erejével. Sejteni lehet, hogy ez nem egy szimpla fátyolmaszk, mégis pont olyan egyszerű boldogulni vele, csak épp egy komplett kozmetikai szépítő csomagot nyújt, pillanatok alatt.

hirdetés

Nekem semmi bajom a hagyományos fátyolmaszkokkal, szerintem kifejezetten jól végzik a dolgukat, csak ugyebár, ott az a fránya húszperces hatóidő, amit nem mindig tudok malmozgatva kivárni. Persze, lehet vitatkozni azon, hogy húsz perc az sok, vagy kevés, nekem speciel, ha várakozásról van szó, olykor végtelennek tűnik, ezért nem mindig tudom bepasszírozni az időmbe.

Ha valamivel, engem már a másfél perces turbókezeléssel jó előre megfogott a FOREO megújult UFO-készüléke, de csak azért, mert a többi kecsegtető ígéretéről nem is nagyon tudtam, hogy micsoda. Tény, hogy manapság mindenben a gyorsaságra törekszünk, de úgy kerek a dolog, ha a hipersebesség elérése nem a hatékonyság kárára történik. Na, lássuk, mi mindent tud ez a kis formatervezett, dizájnos masina, amit kipróbálásra kaptunk!

LED-terápiás okos arcmaszk otthon: pillanatok alatt

A szivárványszínekben játszó, rezgő, felmelegedő és még ki tudja, mit csináló UFO 2 a 2018-ban debütált UFO okos arcmaszk-kütyü továbbfejlesztett változata. Elődjéhez képest ötször gyorsabban ható termoterápiát kínál, ami azért, valljuk be őszintén, jól hangzik. Különösen, hogy a bőr felmelegítésével éri el, hogy a hatóanyagok minél mélyebbre jussanak.

 

Első kezeléshez az acai bogyós arcmaszkot választottam, ami tele van antioxidánsokkal. Azt tudni kell, hogy az UFO 2 kizárólag UFO Power Activate maszkokkal párosítható. A Farm To Face maszkkollekció olyan értékes alapanyagokat vonultat fel, mint a hidratáló Bulgarian Rose, a tisztító Green Tea vagy a simító Acai Berry. Az otthoni luxusélmény még tovább fokozható az Intensive Caviar Fusion maszkkal, amely kaviárral és 24 karátos arannyal kínál bőrfiatalító arckezelést.

A gépecske használata egyébként pofonegyszerű, miután átverekedi magát az ember a beüzemelésén. Először is le kell tölteni hozzá a FOREO For YOU alkalmazást Android, vagy Apple változatban, kinek melyik stimmel.

Amikor ezzel megvoltam, Bluetooth segítségével kapcsolódtam az applikációhoz, azután az utasítás szerint nyomva tartottam az UFO 2 univerzális nyomógombját, ami a készülék feloldásához szükséges. Ezt követően regisztráltam az alkalmazásban a masinát. Én általában sokkot kapok az effajta előjátékoktól, de ez a procedúra meglehetősen világos és gyors volt.

Arra volt jó ez az egész, hogy utána a telefonommal be tudjam szkennelni az UFO 2 által aktivált arcmaszk vonalkódját, azután már csak követnem kellett az instrukciókat. Az arcmaszkok kis tasakokban vannak, egyáltalán nem olyanok, mint a megszokott fátyolmaszkok. Tenyérnyi kis korongok, melyek gazdagon át vannak itatva mindenféle szuper hatóanyaggal.

A masinán található rögzítő gyűrűt el kell távolítani, majd a kör alakú arcmaszk felhelyezését követően, egyszerűen vissza kell pattintani a helyére. Így marad fixen a korongocska. Azt már nyilván mondani sem kell, hogy a kütyü használata előtt érdemes lemosni a sminket és a szennyeződéseket az arcról, illetve a nyakról.

Nincs más dolog ezután, mint belevágni a maszkolásba: körkörösen, gyengéden mozgattam az arcomon a kézbe illő kis masinát, hogy egyenletesen eloszlassam a maszk-esszenciát a bőrömön. Közben a kis gépecske mindenféle színben világított, felmelegedett, majd visszahűlt, pulzált, rezgett, hogy már követni sem tudtam, mit művel a bőrömön.

Mindez kellemes volt, és tényleg másfél percig tartott, a program lejárta után pedig kikapcsolt a kütyü. Azt ajánlják, hogy a megmaradt felesleget egyszerűen paskolja be az ember a bőrébe, de meglepődve tapasztaltam, hogy az én szomjas és tápanyagokra éhes, kissé elhanyagolt hámrétegem mind egy cseppig felszippantotta az esszenciát.

Már a másfél perc lejárta után jobb színben festettem: a kitágult, száraz udvarú pórusok eltűntek, a gondterheltség és a kialvatlanság finom ráncocskái pedig kisimultak. Egyszer azzal viccelődtem, hogy olyan arcpakolásra lenne szükségem, ami a fejemre varázsolja egy kiadós alvás eredményét, amikor nincs időm nyolc órát pihenni. Nyilván az alvás semmivel sem helyettesíthető – ott azért még nem tart a technológia -, de az okos arcmaszknak legalább sikerült elérnie a kipihentnek tűnő bőrképet.

A kis ufócska természetesen nem a szórakoztatás kedvéért pompázik mindenféle diszkófényben, a LED-terápia minden árnyalatának fontos célja van.

Az UFO 2 készülékbe épített technológiák

A teljes spektrumú, nyolcszínű LED-fényterápia maximális energiát biztosít minden, az UFO által aktivált maszktípushoz. Az összes LED-szín egyedi, jótékony hatással rendelkezik, amelyek célzottan aktiválják az egyes maszkok összetevőit a hatékony és testre szabott kezelésekért.

  • Lila LED – finomítja a ráncokat és elősegíti a ragyogást.
  • Fehér LED – feszesíti a bőrt és csökkenti a puffadást.
  • Zöld LED – élénkíti a fakó arcszínt és kiegyenlíti a bőrtónust.
  • Narancs LED – revitalizálja és frissíti a bőrt.
  • Kék LED – csökkenti a bőrhibákat, felveszi a pattanásokat okozó baktériumok ellen a harcot.
  • Cyan LED- nyugtatja a stresszes bőrt.
  • Sárga LED – csökkenti a bőrpírt és enyhíti a bőrirritációt.
  • Piros LED – stimulálja a kollagén- és elasztintermelést, finomítja az öregedés jeleit.

 

 

Ezen kívül a hőterápia a hatóanyagok mélyre juttatásában játszik szerepet, a krioterápia hirtelen lehűti az arcot, ezáltal összezárja a pórusokat és lehúzza a puffadást, a T-sonic pulzálások pedig nem csak nyugtató masszázst nyújtanak, hanem csökkentik az arcizmok feszülését és kisimítják a kisebb, felületi ráncokat.

Számomra külön öröm, hogy ezt a másfél perces, de nagyon alapos és gondos ápolást bármikor könnyedén és bűntudat nélkül be tudom ültetni a lefekvés előtti bőrszépítő rituálémba, és az eredménnyel is elégedett vagyok. Azt kicsit sajnálom, hogy a maszkokba parfümök is kerültek, de nem éreztem, hogy irritálnák a bőrömet, pedig egyes illatanyagokra érzékeny.

Bár a készülék remekül finomítja a fáradtság jeleit a bőrön, azért úgy optimális és egészséges, ha megfelelő pihenéssel és életmóddal támogatja az ember a hámréteg regenerálódását, és az okos arcmaszkot csak plusz segítségként veszi igénybe.

Az UFO 2 már elérhető a foreo.com oldalon.

Kiemelt kép: FOREO.

Cikkfotók: Retikül, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés