A szervezetnek mindennap szüksége van megfelelő mennyiségű vízre, az adott testsúlyhoz, aktivitáshoz, energiafelhasználáshoz mérten. Ha nem csúszik a szimpla víz, könnyedén készíthetsz ízesített változatot, méghozzá egészséges, természetes összetevőkkel, melyek támogatják a méregtelenítő folyamatokat és hozzájárulnak a kiegyensúlyozott anyagcsere-működéshez.

hirdetés

A testünkben zajló anyagcsere-folyamatok számos okból belassulhatnak, hiszen az energiafelhasználást rengeteg tényező befolyásolja. A mozgásszegény életmód, valamint az üres kalóriákban gazdag, értékes tápanyagokban pedig viszonylag szegény táplálkozás eleve rontja az optimális anyagcsere-működés fenntartásának esélyeit.

Ugyanígy a kevés vízfogyasztás is lassítja a tápanyagok lebontását, átalakítását, felhasználását. Mindez a szervezet méregtelenítésére is negatív hatással van, amellett, hogy romlik a nyirokkeringés, illetve túlterheltté válik a máj, és a vesék éppúgy túráztatva vannak, lassabban ürülnek ki azok a méreganyagok, amelyekre nincs szüksége a testnek. A metabolizmus során keletkező szabad gyökökkel szintén kevésbé veszi fel a harcot a szervezet, ami nemcsak megbetegedésekhez, hanem a bőröregedés látványos felgyorsulásához vezethet.

Kép: Getty Images.

Az életmódunk jelentősen befolyásolja, hogy mikor és milyen mértékben kezd el öregedni a bőrünk, hiszen a hámréteg ellenálló képessége nagymértékben függ a belső egyensúlytól. Megállítani ugyan nem, de késleltetni és lassítani lehet a folyamatot egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással és megfelelő vízfogyasztással.

A méregtelenítő folyamatokat segítő antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal feltuningolt, gyümölcsökkel és zöldségekkel ízesített víz csak egy apró lépés, ami önmagában nem tesz csodát, de aktív életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás mellett nagyobb eséllyel támogatja a bőr megfelelő tisztulását, regenerálódását, működését, valamint hozzájárul az anyagcsere optimális működéséhez.

Miből készül a méregtelenítést segítő ízesített víz? – 6 recept, ami felfrissít a melegben

Tikkasztó hőségben és párás melegben különösen oda kell figyelni a napi vízfogyasztásra, ami sokak számára nem megy annyira könnyen. Ám nemcsak hidratálásra van szükség ilyenkor, hanem a vízben oldódó vitaminok, valamint az izzadás során könnyebben kiürülő ásványi anyagok és nyomelemek pótlására. Az antioxidánsok energizáló erejére szintén szükség van meleg időben, amikor enerváltabb, lomhább a szervezet.

 

Ha nem csúszik a szimpla víz, gyümölcsökkel, frissítő ízekkel könnyedén csábítóbbá teheted. A képgalériában összeválogatott alapanyagok és receptek belülről támogatják a bőr szépségét, emellett az anyagcsere-működésre is pozitív hatással vannak. Válaszd ki a számodra legszimpatikusabbat, vagy mindennap próbálj ki különböző ízeket, figyelj oda az étkezésedre és mozogj többet, így jó eséllyel javíthatod a méregtelenítő folyamatokat.

Mindez hatással lesz a nyirokkeringésre, vagyis megfelelő vízfogyasztás és tápanyagbevitel mellett a szervezet vízvisszatartása csökken – amennyiben nem betegség okozza a problémát. A vízháztartás helyrebillentésével pedig újra optimális lehet az anyagcsere működése.
A méregtelenítő hatású, ízesített víz készítése roppant egyszerű, csupán néhány alapanyagot kell előkészíteni és a folyadékba keverni. Ezek az italok frissítőként is tökéletesen beválnak!

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés