A bőr 50 felett már nehezebben nyeri vissza rugalmasságát. Ha több kilótól szabadul meg az ember, az sajnos az arcbőrön is nyomot hagy, sokkal látványosabbá válik a kontúrok megereszkedése, és az apró vonalkák, ráncok elmélyülhetnek. Az 53 éves Jacki Cook arra szeretné felhívni a nők figyelmét, hogy a megfelelő arcápolás és a jól bevált rutin, akár pár hónap alatt óriási változást idézhet elő a megjelenésben.

hirdetés

Az 53 éves Jacki 2019-ben döntött az életmódváltás mellett. Egészségesebben kezdett el étkezni, több időt és energiát fektetett a testmozgásba, illetve jobban odafigyelt a bőrére. Egy év leforgása alatt nagyjából 20-22 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg, ennek következtében azonban beesetté vált az arca, és kissé megereszkedett a bőre.

A feszesség csökkenését a legtöbb nő már megtapasztalja ötven év felett, különösen, ha stresszesebb időszakon megy keresztül, vagy a bloggerhez hasonlóan, több kilótól szabadul meg. Ám ez a folyamat nem teljesen visszafordíthatatlan, a bőr igényeit kiszolgáló gondos ápolással, megfelelő kezeléssel és étkezéssel, nagyon jó eredményeket lehet elérni, ahogy a hölgy példája is mutatja.

Sokan azt gondolják, ilyenkor már csak a feltöltések, vagy a drasztikus plasztikai beavatkozások segíthetnek, pedig a bőr bizonyos szintig képes regenerálódni, ennek azonban elengedhetetlen feltétele az egészséges életmód, a kiegyensúlyozott, vitamindús táplálkozás, és a következetességen, rendszerességen alapuló bőrápolás.

Arcápolás 50 felett: a feszesség és a tónus nem csak méregdrága kezelésekkel javítható

Jacki Cook kitapasztalta, milyen hatóanyagok felelnek meg a legjobban szárazságra, kipirosodásra hajlamos bőrének. A belső táplálásra, vitaminok, nyomelemek, fehérjék és ásványi anyagok visszapótlására is nagyon odafigyel, emellett kerüli a szárító hatású kozmetikumokat.

A hidratálásra különösen nagy gondot fordít, ez a fő alappillére az arcápolási rutinjának. Emellett következetesebben alkalmazza a fényvédő termékeket, és csak könnyed textúrájú sminket használ, olyan összetevőkkel, melyek ápolják és táplálják a hámréteget.

Szigorúan ragaszkodik a jól bevált hatóanyagokhoz

A blogger célja nem az, hogy megállítsa, vagy visszafordítsa az időt. Többször hangoztatja, hogy nem akar csodát tenni, sokkal fontosabb számára, hogy ő maga elégedett legyen a bőrével, és korának megfelelően kihozza magából a maximumot.

Nem takargatja filterekkel és egyéb képmanipulációkkal a halvány ráncait és szarkalábait, hiszen úgy érzi, ötven felett ezek a barázdák már törvényszerűek, ám az elmélyülésük ellen jó eséllyel lehet küzdeni, akár egy jól felépített rutinnal is. Azt szerette volna elérni, hogy ne tűnjön idősebbnek a tényleges életkoránál, és a képek alapján ez valóban sikerült neki, sőt, szerintünk pár évet simán le is tagadhatna.

Amiből nem enged, az a kettős arctisztítás, és a többlépcsős hidratálás. Frissítő szemgélt, hidratáló szérumot és hidratáló, fényvédő krémet használ. Minden este arcolaj bemasszírozásával zárja a napot, kétnaponta pedig gyengéd retinolt alkalmaz, olaj formulában. Ez a hatóanyag természetes módon ösztönzi a bőr kollagéntermelését, és akképpen segíti a felső réteg regenerálódását, megújulását, hogy szabályozza a bőrsejtek osztódását.

Az arcápolás alappillérein kívül attól függően, épp mit igényel a bőre, időnként beveti a hámlasztók, a C-vitaminos és egyéb antioxidánsokkal dúsított szérumok és arcmaszkok erejét.

A bőr ápoltságát támogató, finom sminkre szavaz

Jacki Cook teljesen elhagyta rutinjából a testes állagú, vastagon fedő alapozókat, helyettük a CC krémek kerültek be a neszesszerébe. Natúr sminkjeihez általában öt-hat terméket használ, a korrektort például csak akkor veszi elő, ha valóban frissítésre van szükség a szemkörnyékénél. A fedőfestékek helyett inkább a kiadós alvást helyezi előtérbe, persze, vele is megesik, hogy nem tudja kellőképpen kipihenni magát.

Követőivel mindig megosztja azokat a termékeket, amelyek beváltak számára, és a hajápolással kapcsolatban is elmondja tapasztalatait. Őszes frizurája ugyanúgy ragyog, mint a bőre, ezt időnként hamvasító termékekkel éri el, de a hajpakolásokat sem mulasztja el.

Bár mindenkinél más kozmetikumok és hatóanyagok válhatnak be, hiszen nagyon különböző a bőrünk típusa és állapota, Jacki arra ösztönzi a nőket, hogy ne váljanak meg a bevált termékektől, a különféle összetevők rendszertelen halmozása helyett inkább a jól egymásra épített lépések, és a valóban hasznos alapanyagok vezetnek célra.

A blogger Olaszországban él, ahol sokat megtanult az egészséges étkezésről és a friss alapanyagokról, így a minőségi táplálkozás fontosságát is gyakran kiemeli a szépségápolás kapcsán.

Megosztja, milyen ételeket fogyaszt, hogyan ápolja bőrét, és milyen termékeket használ, ezáltal sok hasznos tanáccsal szolgál azok számára, akik az életmódjukon, vagy a szépségápolási szokásaikon szeretnének változtatni, hogy jobb formába hozzák magukat. Az biztos, hogy az 53 éves blogger látványos változása sokakat inspirál!

Kiemelt képek: @myover50skin/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés