Egyes gyógyvizek fogyasztásra is alkalmasak, melyek leginkább az emésztésre vannak jótékony hatással, de léteznek olyan termálvizes kozmetikumok, amelyek magas ásványianyag-tartalmuknál fogva szépítik, erősítik, és fiatalítják a bőrt.

hirdetés

Magyarország mindig is büszkén tekinthetett fantasztikus termálvízforrásaira, melyekkel egész Európában hírnevet szerzett már. A nagyszerű fürdők nem csak a lazítás és a kikapcsolódás, de a vizükben lévő ápoló hatóanyagok miatt is gyakran látogatottak.

Azért, hogy ezeknek a csodás természeti kincseknek a jótékony hatását bőrünk nap mint nap élvezni tudja, nem kell mindig a tömött fürdők vendégévé válni. Már elég beszerezni néhány szépségápolási terméket, melyek dúskálnak a termálvizek ásványi anyagaiban.

Minőségi termálvizes kozmetikumok értékes nyomelemekkel

Egyes termálvizekkel mozgásszervi panaszokat, reumatikus betegségeket is lehet enyhíteni külsőleg, ám a bőr magas fokú védelmében is kiveszik a szerepüket. A minőségi gyógyvizekből készült termékek természetes módon táplálják a hámréteget. Értékes nyomelemeik könnyen feszívódnak, és eljutnak a legmélyebb rétegekbe is.

 

Habár minden egyes termálvíz más-más hasznos alkotóelemet tartalmaz, kéntartalmú vegyület, kalcium, magnézium, vas és jód gyakorta fordul elő bennük. Különleges módon, a hévízi gyógyvízben például radon is előfordul, ami egy vízben oldódó nemesgáz.

Fájdalom- és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik, így nem kell megijedni tőle, hiszen nagyon csekély dózisban bocsájt ki alfa-sugárzást. A radioaktivitás nagy mértékben káros a szervezetre, de kis mennyiségben stimuláló hatással bír, ezáltal a hámréteg sejtműködésére is jótékonyan hat.

A hatóanyagok listája végeláthatatlan e tekintetben, de a termálvizes kozmetikumok többségére igaz, hogy megújítják és feszesebbé varázsolják a bőrt. Egyes gyógyvizek a gyulladásos bőrpanaszokat is nyugtatják, így a pikkelysömör és az ekcéma tüneteit egyaránt csillapítani tudják.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés