A legtöbb nőnek időnként megújulásra van szüksége ahhoz, hogy erősítse önbizalmát. Akár életmód-, akár stílusváltásról van szó, bőven 40 felett sem késő belevágni, sőt, sokan ilyenkor találnak rá igazán önmagukra. A 46 éves norvég stylist az edzés és az öltözködés terén is nagyon profi, így kellő motivációt adhat a sikeres átalakuláshoz!

hirdetés


Nem szeretem a kapuzárási pánik kifejezést, hiszen bármelyik életszakaszban áteshetnek a nők olyan belső változáson, amitől egyszeriben csak úgy érzik, nem az a nő tekint rájuk vissza a tükörből, akit legbelül rejtegetnek, vagy akivé szívesen válnának belső utazásuk során.

A megújulás valójában nem a súlyfelesleg leadásával, vagy a ruhatár felfrissítésével kezdődik, hiszen már rég megvalósul fejben, amikor az ember lánya hozzáigazítja a külcsínt. A külső átalakulás sikeressége azonban nem csak a kellő motiváción múlik, az is számít, hogy belülről fakadjon a megújulási vágy, és ne mások elvárása, ráhatása formálja meg bennünk az igényt.

Fontos, hogy a változás önazonos legyen, vagyis azzá váljunk, akivé lenni szeretnénk, máskülönben a kitartás hamar elsikkad, és a várt magabiztosság is elmarad.

Olykor apró dolgok adják meg a teljessé válás élményét, vagyis elég egy új frizura, vagy smink kipróbálása ahhoz, hogy megerősödjön az önbizalom és úgy érezzük, most tényleg egyben vagyunk. Ám nagyon sokan ennél is tovább mennek, és negyvenes, ötvenes, vagy hatvanas éveikben szánják rá magukat az életmódváltásra, vagy az öltözködési stílusuk megreformálására.

Öltözködés és edzés 40 felett: ez a stylist inspirálni fog!

A 46 éves norvég stylist, Connie Ö jól tudja, mi motoszkál olyankor a női lélekben, amikor megújulásra vágyik. Ő maga is nagy utat tett meg odáig, míg elérte álomalakját, és anyaként, illetve divatimádóként sikerült olyan stílust kialakítania magának, ami kényelmesen viselhető a mindennapokban, és 40 felett is összhangban áll a nőiességével.

Connie személyi stylistként dolgozik, emellett pedig rengeteget edz, amitől jobban érzi magát a bőrében. Bár a sport mindig is az élete része volt, saját bevallása szerint huszonévesen nagyon egészségtelenül étkezett, és nem igazán törődött a testével.

Fiatal anyukaként talált rá arra az edzésre, amit a gyermeke alvásidejében, otthon is el tudott végezni, majd visszatalált a táncmozdulatokhoz, melyek segítségével sikerült elérnie a belső békéjét. Mindig sajnálta, hogy gyerekként abbahagyta a táncot, és a nőiességéhez sokat hozzáad, hogy most újra örömét lelheti a balettal elegyített mozgásformákban.

Tracy Anderson amerikai fitneszedző online edzésprogramjai sokat segítettek neki abban, hogy a fitt alak elérése ne csak egy külső változás legyen számára. Connie Ö nem diétázott, hanem életmódot váltott. Időnként az egészséges étkezéshez is remek tippeket ad az Instagram-oldalán.

Az otthoni edzéseiből is rengeteg gyakorlatsort bemutat, amelyek igazán motiválóak. Bebizonyítja, hogy helyszín, eszközök, és pénz szempontjából milyen kevés kell ahhoz, hogy az ember rendszeresen formálja és eddze magát.

Néha elég egy szék, egy labda, vagy két bokasúly a szép eredményekhez és a sikerélményhez, de persze mentálisan jóval többet kell hozzátenni. A gyors hatás hajszolása helyett a kitartás, elszántság és akaraterő az, amivel tényleg csodát lehet tenni.

A stylist naponta öltözködési tanácsokat ad megújulni vágyó nőknek, de az Instagramon a saját szettjeivel nyújt inspirációt. Szereti az egyszerű, könnyen kombinálható, de nőies holmikat, és a kifinomult hatást keltő semleges árnyalatok mellett bátran visel élénk színeket.

Remek ötleteket ad a modern irodastílus kialakításához, ráadásul nem csak drága holmikat tart a szekrényében, a fast fashion üzletek kínálatából is szívesen szemezget.

A mozgásszeretete, a kitartása, és a feszes, tónusos alakja egyaránt irigylésre méltó, ugyanakkor azt az üzenetet közvetíti, hogy bárki kihozhatja magából a maximumot, ha elhatározza magát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés