Manapság számos kisebb plasztikai beavatkozás közül válaszhatnak a nők, amelyek szinte minimális kellemetlenséggel járnak, mégis nagyszerű eredménnyel kecsegtetnek. Ilyen a szemöldökemelés is, ami pusztán pár apró vágással jár, mégis teljesen megváltozik tőle az arckifejezés.

hirdetés

A bőr kötőszövetei idővel veszítenek a rugalmasságukból, így a hámréteg már kevésbé lesz feszes. A kor előrehaladtával könnyedén megereszkedik, ami ráncokat és zárt tekintetet eredményezhet. Ezt sokan szeretnék elkerülni, ezért használnak a nők rengeteg ránctalanító csodaszert, amelyekkel késleltethetőek az öregedési folyamatok.

Ám egy bizonyos idő után kénytelenek vagyunk számolni a ráncokkal és a kisebb szarkalábakkal. A homlokon barázdák jelennek meg, és a szemöldök vonala is lejjebb kerül, ezzel pedig a tekintet sokkal szigorúbbá, zártabbá válik, ami szomorkás, gondterhelt kinézetet eredményez. Ezt nyilván senki sem szeretné, ám egy viszonylag egyszerű beavatkozással könnyedén orvosolható a probléma.

Kisimulnak a barázdák, és kinyílik a tekintet

A szemöldökemelés során bemetszéseket végeznek a haj vonalában, eltávolítják a felesleges bőrt, majd azt eredeti állapotában rögzítik. A homlok és a szemöldök területe feszesebbé válik, eltűnnek a redők és a barázdák. A szemkörnyéki bőr is kifeszül, így az apróbb szarkalábaknak is búcsút inthetünk, ezzel csökkennek az öregedés látható jelei. Az eljárás szinte fájdalommentes, csupán pár órát vesz igénybe.

A gyógyulási folyamat gyors, a hegek szinte láthatatlanok, hiszen a haj megfelelően eltakarja. Az első pár hétben megjelenhetnek kék foltok a bemetszéseknél, ám ezek viszonylag gyorsan felszívódnak, így eltűnnek a műtét láthat jelei. Az első időszakban érdemes kerülni a fizikai terhelést, mivel ez késleltetheti a gyógyulást.

Kombinált beavatkozás a tökéletes eredményért

A hajvonalnál történő bemetszésen kívül, bizonyos esetekben elegendő a botox injekció. Ilyenkor a szemöldök területeit feltöltik, így azok visszanyerik eredeti állapotukat. Erre főként enyhe megereszkedés esetén van lehetőség. A szemöldök vonalánál is van lehetőség bemetszésre, ám ez csak a szemhéjakat fogja megemelni.

Ha szükséges, a szemöldökemelést lehet kombinálni szemhéjplasztikával, ilyenkor nemcsak a hajvonalban végeznek bemetszést, hanem a szemhéj területéről is eltávolítják a megereszkedett bőrt. Így a tekintet kevésbé lesz szomorkás, és megfiatalodik az egész megjelenés.

Magyarországon több klinikán is elvégzik a műtétet, amelyet mindig egy személyes konzultáció előz meg. Ilyenkor az orvos felméri az érintett területet, és ez alapján dönt a szükséges beavatkozásról. A klasszikus szemöldökemelés ára 200 ezer forint körül mozog, míg a szemhéjplasztikával kombinált eljárás 400 ezer forintba kerül.

Az állapotfelmérés minden esetben nagyon fontos, hiszen az orvosnak mérlegelnie kell a sebgyógyulás esélyeit, ezért a konzultáció során a páciens kórtörténetét is fel kell térképeznie, illetve újabb vizsgálatokat kérhet a tervezett szépészeti eljárás előtt.

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés