Az arcon olykor hamarabb jelentkeznek a megereszkedés tünetei, mint a legelső ráncok. A lefityegő kontúrokat krémekkel megemelni szinte lehetetlen, de ez nem azt jelenti, hogy a sebészkés marad az egyetlen megoldás. A bioszálas arclifting természetes alátámasztást és azonnali feszesítő hatást nyújt, ami hosszú távra szól.

hirdetés

A kontúrok fellazulása gyakran már 38-40 éves kor környékén elkezdődik, kinél halványabban, kinél erősebben. Leginkább az állkapocs vonalán tapasztalható egy kis hullám, idővel pedig a szemek alatt, valamint az orr és a száj környékén is megereszkedhet a bőr.

Ötven év felett sok nő a szájzugokból kiinduló marionett-ráncaival nincs kibékülve, melyek szomorúvá teszik az arckifejezést. Az elmászkáló kontúrok jobban megváltoztatják az arcot, mint a ráncok, sokan ezért nem tudják elfogadni a bőröregedésnek ezt a tünetcsoportját. Ám időigényessége, kockázatai és gyógyulási folyamatai miatt, nem mindenki szeretne plasztikai műtétre vállalkozni, viszont a megereszkedett bőrterületek és ráncok miatt nem is szükséges.

Bioszálas arclifting: felvarrás nélkül húzza vissza a lelógó bőrt

A kollagénrostok olyan tartópillérek a bőrben, melyek a feszességért és az arc teltségéért felelnek. Amikor a kollagéntermelés egy idő után belassul, ezek a tartóoszlopok elhasználódnak, meggyengülnek, a késlekedő utánpótlás miatt pedig a bőrfelszín megrogyik, megereszkedik. Megfelelő tartás nélkül a ráncok is könnyebben kialakulnak, hiszen beindul a harmonikahatás.

Ám létezik egy zseniális megoldás erre, amely visszaadja a bőr tartását, látványos, mégis természetesnek ható feszességet produkál, megemeli a lefityegő redőket, kontúrokat, illetve az azonnali hatáson túl még a kollagénszintézist is stimulálja.

Mik azok a bioszálak?

A bioszálakat már vagy három évtizede használják különféle orvosi területeken a sebek összevarrására. Nem úgy kell elképzelni, mint a hagyományos sebvarrást, és a biológiailag lebomló, felszívódó szálak nem csak a műtéti beavatkozások helyeit képesek összehúzni.

Szépészeti kezelés részeként is használják ezeket a szálakat az arckontúrok feszesítésére, a bőr megemelésére, az orcák teltebbé varázsolására, illetve a kisebb, és az elmélyülő ráncokra. A bioszálaknak rengeteg fajtája van, melyeket injekcióval juttatnak be a kezelni kívánt területre. A monoszálak feltöltik és kisimítják az arcbőrt, különösen az orcák, a nyak és az állvonal környékén.

Az N-Fix és az N-COG bioszál duplán vágott, többirányú, fogas szerkezetű, amely erősen megfogja a szöveteket, vagyis sokkal markánsabb lifting-hatás érhető el vele az arcon és az állvonalon. A bioszálak 6-12 hónap múlva szívódnak fel teljesen, de ezután sem lottyadnak vissza a már megereszkedett bőrterületek.

A kezelés segíti a bőr öngyógyító, regeneráló folyamatait

Sok kutatást végeztek, hogy megvizsgálják, a bioszálak milyen reakciót indítanak el a bőrben. Mivel elsősorban a sebek összehúzására fejlesztették ki őket, és csak később alakították tovább szépészeti célokra, a szövetek megemelésén és összehúzásán túl, a regeneráló folyamatokat is ösztönzik.

A bioszálak serkentik a kollagénszintézist, illetve elősegítik a bőrben található elasztin és hialuronsav termelődését. Így – bár azonnali bőrjavulás tapasztalható a kezelés után -, a végleges eredmény két-három hónap után tapasztalható, ami megfelelő életmód mellett két évnél is tovább tarthat.

Mennyire biztonságos az eljárás?

A bioszálas arcfiatalító kezelésről elmondható, hogy sokkal kevesebb kockázattal jár, mint egy sebészeti beavatkozás. Szövődmények kialakulásának és komplikációk előfordulásának az esélye nagyon csekély, hiszen nem maradnak hegek, és nincs sebgyógyulási idő. Korábban nem lebomló szálbehúzással végeztek hasonló lifting-kezeléseket, olyan anyagokkal, mint az aranyszál és a szilikon. Ezeknél mindenképpen biztonságosabb a felszívódó bioszál, hiszen nincsenek bőrben maradó idegen anyagok, melyek gyulladásos reakciókat eredményezhetnének.

A bioszálakat a bőr mélyebb rétegeibe fűzik be hálószerűen, ami közepes fájdalommal jár, de természetesen kérhető érzéstelenítés. Nincs lábadozási idő, így nem kell kiesni a munkaritmusból, és a mindennapi rutinból, ami az eljárás elvégzése után gond nélkül folytatható.

Az arckezelést megelőzően azonban mindenképp érdemes konzultációt kérni, egyrészt, mert az eljárást végző szakembernek muszáj feltérképeznie a kórelőzményeket, és az általános egészségi állapotot, másrészt pedig, a bioszálas arclifting más fiatalító módszerekkel, eljárásokkal is kombinálható.

A fogazott bioszálakkal történő kontúrmegemelés összevonható a vékony szálas arcfeszesítéssel, illetve a saját zsírral való feltöltéssel. Így még tovább élvezhető a sima, rugalmas, telt és feszes arcbőr élménye. A szálas technika egyébként a test más-más megereszkedett pontjain is alkalmazható.

Bár ez az arcfeszesítési módszer hosszan tartó eredményt garantál, nem végleges, és nem árt tudni, hogy amikor a behúzott szálak felszívódnak, a kollagénrostok megerősödése mellett is kicsit visszaeshet a korábbi alátámasztás.

A bőr ugyan korrigáló, regeneráló munkához lát, ám ha az feszességromlás zavaró, van rá mód, hogy az eljárást megismételjék, az első kezelést követő negyedik és hatodik hónap között, majd nagyjából két év után lehet szükség egy újabb szálbehúzásra.

Igaz, nem jár nagyobb kellemetlenségekkel az eljárás, de kisebb mellékhatásokkal számolni kell. A kezelést utáni néhány napban a megnyomódott arcszövetekben jelentkezhet pillanatnyi fájdalom, a tűszúrások pedig apró, gyorsan múló véraláfutásokat okozhatnak.

Az első héten minimális duzzanat tapasztalható, ami később magától elmúlik. A bioszálas feszesítést követően egy-két hétig kerülni kell a sport jellegű tevékenységeket, különösen az ugrálással járó testmozgást, illetve a szolárium és a szauna használata sem megengedett, és nem szabad erős napfénynek kitenni a kezelt területet.

Hazánkban orvos-esztétikai központokban, szépségklinikákon érhető el a bioszálas arclifting, melynek ára klinikánként változó, illetve függ attól, hogy milyen típusú és mennyi bioszálat vezetnek be a bőr mélyebb rétegeibe. A terület nagysága is meghatározza az összeget, mely 145 ezer forinttól 200 ezer forintig terjedhet.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés