Az ázsiai nők bőre mindig sugárzóan szép, az sem ritka, hogy akár tíz évet letagadhatnak, hiszen rajtuk tényleg nem fog az idő. Ám ez nem a csodaszereknek köszönhető, hanem a jól felépített arcápolási rutinnak. A koreai bőrápolás után pedig itt az idő megismerkedni a japán hölgyek szépségtitkaival.

hirdetés

A koreai arcápolás, és az ehhez kapcsolódó termékek egyre elterjedtebbek az európai nők körében, sőt, már Magyarországon is megvásárolhatóak bizonyos készítmények. A titok azonban nemcsak a kozmetikumokban rejlik, hanem a tudatosan felépített rutinban, ami tíz lépésből áll. Természetesen lehet ettől kevesebb is, ám ez a legáltalánosabb.

 • olajos arclemosó
 • vizes arclemosó
 • hámlasztó
 • tonik
 • esszencia
 • szérum
 • maszk
 • szemránckrém
 • hidratáló
 • fényvédő

Bár ez a sok lépés elsőre ijesztőnek tűnhet, a bőrtípusnak megfelelően kiválasztott termékek segítik a hámréteg fiatalságának a megőrzését. Hasonlóan a koreai rutinhoz, a japán nők bőrápolási folyamata is több fázisból épül fel, amelyeknek együttes hatása hozzájárul a bőr telítettségéhez és a ráncok későbbi megjelenéséhez. Minden készítményt gyengéden, masszírozó mozdulatokkal visznek fel, ügyelve, hogy ne sértsék meg a hámréteget.

Megfelelő arctisztító: a japán bőrápolás alappillére

A japán nők nem szeretik a túlságosan erős termékeket, amelyek sok kémiai összetevőt tartalmaznak. Ehelyett inkább természetes készítményeket használnak alkohol nélkül. Így a bőr hidratált marad, és nem fosztják meg a természetes olajoktól. A tisztítás elengedhetetlen a bőr számára, mivel a szennyeződések és baktériumok belekerülhetnek a pórusokba, ezáltal pattanásokat okozhatnak.

Skin softener

A skin softener a japán nők csodaszere, amelyet tonik helyett használnak. A tonik száríthatja a bőrt, míg ezek a hidratáló hatású termékek feltöltik nedvességgel, így az ismét üdévé válik. Sokféle formában megjelenhet, lehet hidratáló, arctisztító vagy szérum. Már rövid idő alatt, sokkal puhább és élettel telibb lesz tőle az arc.

Kollagén, kollagén, kollagén

A japán nők imádják a kollagéntartalmú készítményeket, sőt, olyan ételeket, italokat is rendszeresen fogyasztanak, amelyekben megtalálható ez a típusú fehérje. Bár nincs konkrét bizonyíték arra, hogy ezek tényleg képesek beépülni a bőrbe, mégis úgy gondolják, hogy ez egy plusz lépés, amivel megőrizhetik a bőrük fiatalságát.

Arcmaszk

A maszkok nagy népszerűségnek örvendenek az ázsiai nők körében, így a japán bőrápolási rutinban is helyet kapnak. Nem kell minden nap, még minden héten sem, viszont havi egy-két alkalommal mindenképpen ajánlott az öregedésgátló maszk használata. A bőr nemcsak hidratált, hanem simább, feszesebb lesz.

Arcmasszázs

A masszázsnak valóságos kultúrája van, így az arc sem maradhat ki ebből. A masszírozó mozdulatok stimulálják a vérkeringést, ezáltal késleltethető a ráncok megjelenése. Vannak arcmasszírozók, amelyeknek a görgőik tónusosabbá és feszessé teszik a bőrt.

Smink nélküli napok

Fontos, hogy gondját viseld a bőrödnek, és ehhez a smink mellőzése is hozzátartozik. Ilyenkor szabadon lélegezhet, anélkül, hogy a sok festék eltömítené a pórusokat. Hosszútávon biztosan meghálálja az orca.

A japán nők hisznek a minőségi termékekben, és gondosan választják ki az egyes készítményeket. Aki szeretne megismerkedni a japán arcápolással, az keresse a Shiseido és a  Sensai márka termékeit, ezek már nálunk is elérhetőek.

Képek: Getty Images. 

 • Megosztás:
hirdetés