Természetes és nőies külsőt kölcsönöz ez a natúr smink, amit negyven felett is magabiztosan lehet viselni a mindennapokban. Cseppet sem tolakodó, és pofonegyszerűen elkészíthető, így azok is könnyen megbirkózhatnak vele, akik csak ritkán nyúlnak a sminkkészletükhöz. Néhány kevésbé látványos, de annál hatásosabb optikai fiatalító trükkel tökéletesíti a megjelenést: az ívelt szemöldökök, a barackos arcrózsák, és a hangsúlyos pillák teszik frissebbé az összképet.

hirdetés

Mielőtt belekezdenénk a reggeli sminkelésbe, érdemes kihagyni azt az egyszerű, de sok hibafaktort rejtő rutint, amit sokan csinálnak ébredés után: vagyis a frissítő arcmosást. A csapvíz ugyanis pillanatok alatt felboríthatja a bőr természetes pH-értékét.

Az egyensúly újrateremtése érdekében minden bőr máshogy reagál, így a végeredmény lehet túl száraz, vagy erősen olajos arcbőr is. A tisztításához használj inkább micellás vizet vagy ápoló arctonikot. Salma Hayek például évek óta alkalmazza ezt a trükköt, és csodás az arcbőre. Ő úgy véli, az éjszaka folyamán regenerálja védőrétegét a bőr, épp ezért kár lenne tönkretenni azt egy drasztikus arcmosással.

Ultrafinom natúr smink, ami alig észrevehető, mégis fiatalító hatással bír

Mivel negyven felett már nem számít ritkaságnak a szarkalábak megjelenése, ezért a szemkörnyéki bőrápolásnak kiemelt figyelmet kell szentelni, mielőtt kirittyentené magát az ember lánya. A táskás szemeket akár házi praktikákkal is újra kipihentté lehet varázsolni. Egy vitaminokban dús szemkörnyékápoló olaj pedig az öregedés jelei ellen is hatásos tud lenni. Az alapozó használata előtt érdemes megvárni, amíg beszívódnak a hatóanyagok.

 

Kim Soane, a Bobbi Brown profi sminkese már rutinszerűen dobja fel magára ezt az egyszerű sminket. A lépések nem ördöngösek, igazán nem kell hozzájuk kiemelkedő kézügyesség és gyakorlottság, de azért viszonylag sok termék kerül használatra annak ellenére, hogy csak kevés festék jut fel az arcra. Ezzel nem csak a természetes külsőt tudja elérni, de a smink viselése közben sem kell arra figyelni, hogy az elkenődik-e, vagy hogy összegyűlik-e a bőr gyűrődéseiben az alapozó és a szemhéjpúder.

A szem alatti sötét karikákat és kékes elszíneződéseket narancsos vagy rózsaszín korrektorral lehet a legkönnyebben, feleslegesen egymásra halmozott festékrétegek nélkül eltüntetni.

 

A gyöngyházfényű, pezsgőszínű szemhéjpúder sokaknak jól áll, és cseppet sem tolakodó, ezért nappal is bátrabban bevethető. Előnye, hogy tágra nyitja és élénkíti a tekintetet, a fényvisszaverő pigmentek pedig jól ellensúlyozzák a szemhéj esetleges petyhüdtségét.

A szem kiemeléséhez elég csak a belső vízvonalat kihúzni, ezzel ugyanis visszafogott és ízléses kiemelésre lehet szert tenni, ami pillanatok alatt elkészíthető, bakik nélkül. Ha előkerül a szempilla-göndörítő is, elég csak leheletvékony tusvonal és spirálozás a természetes hatás érdekében.

Az ajkakhoz nyáron nagyon jól passzolnak a púderes színek. Egy világos rózsaszín vagy barackvirág-árnyalatú rúzs friss hatást kelt majd, már amennyiben passzol a bőrtónushoz. Amennyiben az archoz képest világosabb kiemelést kap a száj, az sok esetben beteges hatást kelt, tehát arra érdemes ügyelni, hogy a hússzíntől egy picit élénkebb, elevenebb festék fedje az ajkakat.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés