A festett szőke haj különleges ápolást igényel, mivel a világos tincsek könnyedén sárgás árnyalatúak lehetnek. Ezt segít megakadályozni a hamvasító sampon, amit minden világos hajkoronával rendelkező nőnek érdemes használnia.

hirdetés

8 szuper sampon, amitől a szőke haj igazán hamvas lesz

A szőkítés után a fodrászok általában visszatöltik színnel a világos hajtincseket, annak érdekében, hogy a frizura kevésbé legyen sárgás. Viszont hosszabb távon még így is számolni kell az elszíneződéssel, főleg, ha már a természetes hajszínben is van rezes árnyalat. A festett szőkének ez a legnagyobb hátránya, hiszen senki sem szeretné, hogy hamvas hajkoronája sárga legyen.

A sárgaság leghatásosabb ellenszere a hamvasító sampon, mivel az ebben található lilás pigmentek segítenek eltávolítani a nemkívánatos elszíneződést. Hátránya, hogy száríthat, ezért, ha szeretnéd megőrizni a szőke hajad puhaságát, érdemes balzsamot és hajpakolást is használni. A megfelelő hajápolók használatával sokat javíthatsz a hajszerkezet állapotán.

A lila színű samponok eltüntetik a sárgaságot, ám ha óvatlan vagy, a hajadat is befoghatják lilára. Ezért érdemes más samponnal összekeverni, vagy nem minden hajmosásánál használni. Erős lila színük miatt a kezeket is elszínezhetik, viszont ha kesztyűt viselsz, ezt elkerülheted.

A nagyon sárgás tincseket is képes helyreállítani a lila sampon, ilyenkor érdemes 2-3 percig rajta hagyni a hajon. Fontos, hogy eközben ellenőrizd folyamatosan, nem színeződnek-e a hajvégek lilára. Ha igen, akkor azonnal mosd le. Számos hamvasító hatású terméket találhatsz az üzletek polcain, galériánkban összegyűjtöttük a legjobbakat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria nyitóképe: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés