Az esztétikus smink sokat emel a megjelenés fényén, ám ötven év felett van pár apróság, amin megéri változtatni. Sok múlik azon, hogyan kerül fel az alapozó, így érdemes ellesni a megfelelő technikáját.

hirdetés

Idővel csökken a bőr nedvességtartalma, kevesebb kollagént termel, így sokkal szárazabbá válik a bőrfelület. A ráncok, szarkalábak szintén a természetes öregedési folyamat részét képezik, és nem is aza a cél, hogy a smink maszkszerűen elfedje a vonalkákat. A túlzásba vitt festék ebben az esetben csak jobban kihangsúlyozza a barázdákat, ezért nagyobb hangsúlyt kap a finom alapozás.

Minden smink alapja az alapozó, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen a kence minősége és textúrája. A nehéz kozmetikumok csak megülnek a ráncokban, emiatt a nap folyamán könnyen összecsomósodhat a festék az arcon. Fontos, hogy könnyű textúrájú alapozót válasszunk, ami finoman takarja el az apróbb, felületi ráncocskákat.

A híres sminkes, Charlotte Tilbury most alapozási technikáit osztotta meg, amelyeket rendszeresen alkalmaz, ha érett bőrrel rendelkező hölgyeket sminkel. Charlotte ismert szakember, aki számos hírességnek készített már makeupot. Saját szépségkollekcióval rendelkezik, és nagyszerűen ismeri a kevésbé rugalmas bőrfelület tulajdonságait.

Így lesz igazán előnyös a smink ötven év felett

Charlotte a folyamatot hidratálással kezdi, amely különösen fontos lépés érett bőr esetén. Ötven felett a hámréteg könnyedén szárazzá válhat, ám a könnyű krém feltölti az orcát, és sokkal ragyogóbbá, üdébbé varázsolja. Kiegészíthető a folyamat egy primerrel, ami tartósabbá teszi a makeupot, valamint megakadályozza, hogy a festék elmászkáljon az arcról.

Ezután következhet az alapozó, amelynek tökéletesen passzolni a kell a bőrtónushoz. A rosszul megválasztott kence, kortól függetlenül minden nőn előnytelenül mutat, ötven év felett pedig különösen érvényesül az öregítő hatása. Az alapozás műveletéhez ecset vagy sminkszivacs egyaránt használható, kinek melyik szimpatikus. Fontos a jó eldolgozás, ezért kellő időt kell szánni a festék felvitelére.

 

A sminkes a szem alatti karikákat és a száj melletti ráncokat korrektorral tünteti el. A kencét összedolgozza az alapozóval, így sokkal finomabb, természetesebb lesz a végeredmény. Könnyű formulájú termékeket érdemes keresni, amelyek nem csomósodnak össze a barázdákban. Jó, ha csak az érintett területre, vékonyan kerül fel a korrektor, ezzel a trükkel lágy hatású lesz a smink.

A megfelelő alapozást egy lágy púder követheti, majd jöhet a tekintet hangsúlyozása. Rózsás árnyalatú pirosítóval tovább lehet fokozni a megjelenés üdeségét, hiszen ez a meleg szín rendkívül friss hatást kölcsönöz az arcnak.

A videó segítségével könnyedén elsajátítható Charlotte sminkelési technikája, és a helyes korrektorhasználat trükkjei is elleshetők.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés