A farmer laza vagánysága és a póló könnyedsége jól összepasszol, de nemcsak a nadrág, hanem a farmerszoknyától kezdve a dzsekiig bármelyik divatos darab szerepelhet a képletben. Bár az efféle összeállítások jól működnek, néha nem árt egy kis változatossággal feldobni a megszokott párost.

hirdetés

A farmer és a póló időtálló, klasszikus páros, amely mindig menti a helyzetet, ha kifogyunk az ötletekből, ráadásul vagánysággal és lezser nőiességgel fűszerezve egyaránt betalál. Bármilyen farmeranyagból készült darab behelyettesíthető a szimpla rövid ujjú felsővel megalapozott szettekbe, nem csak a hosszú nadrágra lehet támaszkodni a kényelmesen laza, letisztult megjelenés kialakításakor.

Csupán egyetlen hibalehetőséggel kell számolni az efféle semleges, minimalista öltözékek kapcsán, hogy fókuszpont nélkül túl snassz, már-már egyhangú lesz a biztonsági vonalon mozgó összeállítás. Olykor nem árt egy izgalmas csavarral és némi változatossággal fellendíteni az alapokra helyezett szerelést, anélkül, hogy kimozdítanánk könnyed egyszerűségéből. Nem az a cél, hogy elvesszen a csiszoltan visszafogott hatás, viszont egy kis plusszal fokozható a nőiesség.

A farmer és a póló párosa nem csak sportos lehet: így hozd ki belőle a maximumot

A kényelmes, laza stílus nem csak az edzőcipős, sportos megjelenést jelentheti, a letisztultság határain belül is lehet úgy mixelni a nőies és semleges elemeket, hogy sikkes szintre lépjen a lezser összkép.

A farmer és a póló összeboronálásában nincsenek nagy buktatók, ám ha el szeretnéd kerülni a snassz, „semmilyen” külsőt, bátran támaszkodhatsz az apró részletek erejére. Az olyan nüansznyi elemek, mint egy menő napszemüveg, egy feltűnő, mégis letisztult táska vagy cipő sokat tehet hozzá az összképhez, de a színekkel és a fazonokkal is kedvedre játszadozhatsz. Ezektől az apró újításoktól még nem feltétlenül sérül a visszafogott lezserség, viszont képesek hangsúlyosabbá tenni a nőies vonzerőt.

A stílus ereje bizony a legegyszerűbb öltözékekben is megmutatkozhat, csak rajtad áll, milyen kreatív frissítéssel lendíted fel a letisztult összképet.

Meríts ihletet a francia nők könnyed stílusából

A francia nők különösen profik abban, hogyan kell kihozni a maximumot a „csak úgy felkaptam valamit” szerelésekből. Remek érzékkel balanszíroznak az egyszerű, letisztultan lezser és a sikkes, nőies megjelenés határán, így a pofonegyszerű öltözékek is sokkal erősebb hatással bírnak az általuk használt fűszerezésekkel.

A teljesen hétköznapi szetteket is képesek elegánsabbá varázsolni a fekete-fehér finomságával. A kényelmes balerinacipő, a farmernadrág fazonja, valamint a táska dizájnja is abszolút letisztult, fókuszpontként a kontúros blézer szolgál, ami nem lóg ki a letisztult összképből, mégis figyelemfelkeltő darab.

Akár egy hajba kötött kendő, ami harmonizál az öltözék színvilágával, vagy egy feltűnő, különleges lábbeli is jelentheti a megjelenés sava-borsát. Viszont a finom, világos tónusok összhangja, a szellős, zavaró részletektől mentes kompozíció már önmagában vonzza a tekintetet. A blézer stílusosan feltűrt ujja pedig hozzátesz a lezser eleganciához.

A farmercuccok és az apró részletek színharmóniája szintén sokat számít. Alakíts ki egyfajta színritmust, amelyben minden adott árnyalat legalább egyszer visszaköszön egy másik apró felületen. Két-három semleges tónussal még simán megőrizhető a letisztult stílus.

Póló farmerszoknyával

Akár mini, akár midi fazonra esik a választásod, a farmerszoknya letisztult szabásával már önmagában megalapozhatod a sikkes összképet. A táska és a lábbeli dizájnja – még akkor is, ha roppant egyszerű – egészen más irányba viheti el a lezser hangulatot. Magas sarkú szandállal ráerősíthetsz a nőies vonalra, hűvösebb időben pedig az egyenes szabású blézer éppúgy jó partner lehet ebben.

A színritmus szintén hozzájárulhat a könnyed, letisztult, jól felépített stílushoz.

Rövidnadrággal a vagány hatást erősítheted

A póló és a farmersort párosa alapvetően vagány, lezser hangulatot teremt, ám ha megmaradsz a diszkrét fazonoknál, sokkal nőiesebb lehet a megjelenésed. Ez a fajta stílusmix még a fókuszpontot sem igényli annyira, szolid árnyalatokkal és szabásokkal érheted el a sikkes eredményt.

A vibráló színek a rém egyszerű szetteket is megbolondítják

Élénk színfoltok alkalmazásakor nagyon kell ügyelni arra, hogy ne legyen zavaróan tolakodó, avagy túl sok az összhatás. A legjobb, ha a visszafogottság és a különlegesség határán mozognak a választott szabások, melyek egyszerre közvetítik a komfortos, felszabadult lazaságot, valamint a bájos nőiességet. Az összecsengő részletek különösen fontosak az efféle összeállításoknál.

3 trükk, amivel stílusos szintre emelheted az alapdarabokat

Nem mindig lehet előkapni egy sikkes blézert, kardigánt vagy kendősálat a szekrényből, hogy a pluszrétegektől izgalmasabbá váljon a megjelenés. Ha az időjárás nem engedi a rétegezést, csupán az alapok megválogatásával játszadozhatsz. Még ékszerek sem szükségesek ahhoz, hogy igazán nőies és különleges legyen a megjelenés!

A farmernadrág fazonja minden esetben fontos, de egy ilyen válogatásnál, amikor szimpla alapdarabokból áll a szett, nagyon sokat adhat hozzá az összképhez, ha tökéletesen illeszkedik az alkati adottságokhoz.

A póló visszafogottságát és semlegességét egy letisztult mintázattal vagy a felső anyagával ellensúlyozhatod. A kötött darabok hiába egyszerűek, egy kis pluszt adnak a szimpla szereléshez.

A felsővel harmonizáló cipő kényelmes ugyan, bájos kialakítását tekintve mégis nőies. Már csak egy fókuszpont kell az izgalmas megjelenéshez, ami ebben az esetben a fémszínű, fényes táska. Nem lóg ki az egyszerű, könnyed hangulatú szettből, tökéletesen belesimul a harmóniába, miközben feldobja az összképet.

A fehér póló és a farmer így a legütősebb

A szimpla alapdarabokat is tudni kell viselni, hogy jól érvényesüljenek! A fazonok összhangja különösen lényeges, és nem csak a harmónia szempontjából. A pólót mindig tűrd be a szoknyába, nadrágba, hogy előnyösen tagolja az alakod, és ügyelj arra, hogy ne legyen túl bő, illetve ne tapadjon rá teljesen a vonalaidra. Olykor az apró részleteken múlik a sikkes összhatás.

Olcsó stílusfűszer, ami nagyon hatásos

Néha egy-egy kiegészítő vagy egészen nüansznyi elem lehet a legdominánsabb fűszer az öltözékben. A pólót összefogó kapocs fényes, akár egy ékszer, ráadásul kényelmesen, többféleképpen át lehet vele fazonírozni a bő szabású felsőt.

Nemcsak praktikus, hanem roppant nőies darab, ami remekül feldobja a szimpla szetteket.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés