A hetvenes-nyolcvanas évek óta már jó párszor felbukkantak a kötött és horgolt darabok nyáron, melyek változatosan, sokféle stílusban variálhatóak.

hirdetés

Manapság már nem csak retró fazonokra bukkanhatsz nyáron a kötött és horgolt darabok között, hanem kifejezetten nőies, sőt, elegáns topokat, tunikákat, illetve finomkötésű ruhákat is felvonultat a divat. Az efféle kreációk különösen jól alkalmazkodnak a nyári ruhatárhoz, szellősek, semlegesek vagy vidámak, ráadásul hűvösebb napokon remekül kombinálhatóak blézerrel.

Tévhit, hogy minden, ami kötött, az egyben fullasztóan meleg a hőségben, hiszen akadnak olyan vékony, lágy megoldások és kivágott, lenge szabások, melyek enyhébb és forró napokon egyaránt kényelmes viseletet biztosítanak.

Nem ez az első tavaszi-nyári szezon, amikor a divat élén portyáznak finomkötött holmik, volt idő, amikor a horgolt táskák és strandruhák, vagy a nyakba köthető, retró topok, majd a kötött ruhák és ujjatlanok uralták a trendeket, most pedig mindet egyszerre emelték keblükre a nőies francia stílust, a letisztult vonalat, illetve a múltidéző hangulatot szorgalmazó irányzatok.

Kötött és horgolt darabok hódítanak nyáron: ilyen változatosan viselheted őket

A kötött topok csodásan passzolnak a nőies, letisztult nyári öltözékekhez, kosztümnadrágokkal kombinálva elegánssá, sortokkal, színes-mintás midiszoknyákkal összeboronálva pedig romantikussá teszik az összképet.

Az efféle ujjatlan felsőket a quiet luxury, a francia sikk, vagy vidéki romantika stíluselvei alapján egyaránt viselheted, mindenképp kifinomult lesz a végeredmény.

A finomkötött ruhák ismét fénykorukat élik, a bordázott, testre simuló fazonok, illetve a texturált felületű változatok úgyszintén hasznosnak bizonyulnak a nyaralás során, hiszen nagy előnyük, hogy nem kell vasalni őket. Könnyen megszáradnak, nagyon puha, kényelmes, szellős viseletet nyújtanak, ezért strandruhának éppúgy tökéletesek.

A sokat sejtető, meglehetősen lyukacsos horgolt ruhák, tunikák és felsők inkább a fesztiváldivat és a vízparti trend kellékei, melyek remekül illeszkednek a bohém, színes, vidám retró stílushoz. A hetvenes és kilencvenes évek hangulatát is megidézheted velük, minden a kiegészítőkön múlik!

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A forrónadrágos kötött szettek a hatavanas évek bájos strandszereléseit elevenítik fel, ugyanígy az A vonalú miniruhák, melyekkel könnyedén megalapozható a diáklánystílus.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A csipkehatású horgolt cuccok már nem csak a vízparti divatban kapnak helyet, elegáns darabokra szintén rátalálhatsz a széles kínálatban.

A laza kötésű felsők és crop topok sportosan lezser öltözékekben éppúgy megállják a helyüket, ez ugyanúgy vonatkozik a mellényszerű felsőkre, melyek színes verziókban is kaphatóak.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Roppant változatos a felhozatal, a test vonalát követő kötött szoknyától kezdve a trikó- és maxiruhákon át, egészen a horgolt kiegészítőkig szinte minden fellelhető a friss kollekciókban.

Ha szívesen viselsz kötöttet nyáron, bátran kombináld selymes, lágy, és mozgalmas anyagokkal, lenge lenvánszon holmikkal és szalmahatású, fonott kiegészítőkkel. Így biztos, hogy a nyári időszakban sem tűnnek nehézkesnek a kötött darabok.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés