Az öltözék felfrissítése elsősorban a kreativitáson, és nem a pénzen múlik, nem feltétlenül kell egy halom új ruhát beszerezni ahhoz, hogy változatosabb legyen a megjelenés. Szuper ötleteket hoztunk!

hirdetés

Még egy színültig tömött ruhásszekrény mellett is könnyen előfordul, hogy sablonossá válik a megjelenés, amin úgy tudsz a legegyszerűbben változtatni, ha pár apró változtatással megtöröd a rutint. Az öltözék felfrissítése nem csak az új holmik beszerzését vagy a régi cuccok átalakítását jelentheti, olykor elég a berögzült sémákat felülbírálni.

Az öltözék felfrissítése olykor nem kerül semmibe, vagy legalábbis olcsón megúszható

Gyakran felgyorsul körülöttünk az élet, mi pedig minden téren megpróbálunk alkalmazkodni az üteméhez. Ilyenkor hajlamosak vagyunk a már bevált sémákat követni a szettek összeállításakor, idővel pedig azon kapjuk magunkat, hogy szinte mindig ugyanúgy variáljuk a meglévő cuccainkat.

Meglehet, hogy a kényelmi szempontok néha elsőbbséget élveznek, így könnyű beleszaladni a már elévült kombinációkba, melyet a biztonsági rutin diktál. Egy-két ötlet segíthet abban, hogy megtörd az unalmassá vált sémákat!

Kényelmes, de elavult stílus – Gondold újra!

Néha a legkönnyebb felkapni egy kényelmes inget és egy szimpla fekete nadrágot, ezek a darabok szinte minden nő szekrényében megtalálhatók. Ám némi apró változtatással az egyszerű, komfortos szereléseket is könnyedén fel lehet turbózni, csupán azt kell újratervezni, hogyan variálod a szekrényedben lévő fazonokat.

Az ünneplősnek félretett élére vasalt nadrág simán megállja a helyét a mindennapi összeállításokban, boronáld össze egy vékonyabb anyagú garbóval, az inget pedig tűrd be, majd egy övvel koronázd meg az eredményt. A kényelmes, laza stílus megmaradt, viszont sokkal nőiesebb az összhatás.

A finom kis blúz ereje – Viseld másképp!

A legtöbb nő szekrényében akad néhány elegáns blúz, amit alkalmi és irodai öltözékek részeként egyaránt el lehet sütni. Egy-egy darabot általában évekig őrizgetünk, hiszen ezek a finom kialakítású holmik időtállóak a divatban. Ám minél gyakrabban viseljük őket, annál inkább hajlamosak vagyunk rájuk unni, idővel úgy érezzük, már nem tudnak újat mutatni.

Ilyenkor szó szerint csavarj egyet a blúzon, és egy egészen más fazont kapsz, mintha új holmival gazdagodtál volna!

Régi táska új megvilágításban

Szerencsére vannak még olyan táskák, amelyek több évig szolgálnak minket anélkül, hogy megkopnának és szétesnének, viszont előbb-utóbb a változatosság ellenségeinek érezhetjük őket. Pont úgy, mint a blúzok esetében, itt is a viselésükkel machinálhatsz.

Új ingek helyett szerezz be pár kiegészítő gallért

Mindig feldobja a megjelenést, ha a szimpla, semleges megjelenésű pulóver alól felbukkan egy szép, karakteres gallér, viszont sok felső alá csak nehezen lehet betuszkolni egy inget, az eredmény pedig nem túl sikkes, és nem is kényelmes, ha a szűk fazon alatt gyűrődik, kitüremkedik az anyagtöbblet.

Letisztult, mégis stílusos összképet teremt egy gombbal vagy megkötővel felapplikálható gallér, amit változatosan variálhatsz a meglévő cuccaiddal. Szűk pulóverrel, ruhával, magasan záródó nyakú mellénnyel éppúgy kombinálhatod, már egy ilyen apró részlet beemelésével is fellendítheted a korábbi összeállításaidat. Az öltözék felfrissítése nem nagy ördöngösség, olykor pár kiegészítővel megoldható ahelyett, hogy egy halom új ruhát vásárolna az ember.

Fogj egy divatos darabot, és hozd ki belőle a maximumot!

Ha el is kap a vásárlási hév, egy-két trendi kreációval egészen új szintre emelheted az öltözködésedet. A tavaszi divat egyik meghatározó eleme a maxiszoknya, ami csodásan feldobja a megjelenést. Sokféle variációban és stílusban viselhető, így már ezzel az egyetlen darabbal változatosabbá teheted a mindennapi viseleteidet. Az alábbi tippek a melegebb tavaszi napokra szólnak.

Viselj övet!

Az öv nem csak funkcionális kiegészítő, még a lezser oversize fazonokat is képes nőiesebbé varázsolni. Bátran játszhatsz vele, így változatosabbá tudod tenni az összeállításaid sziluettjét. Az öltözék felfrissítése olykor roppant egyszerű módosításokon múlik: tegyél övet a kabátra, blézerre, kardigánra, egy mutatós darabbal egészen újszerű lesz a megjelenésed.

Tele a fiókod kendőkkel? – Trükközz velük!

A kendő klasszikus darab, sosem megy ki a divatból és változatosan viselhető. Tavasszal jön el igazán a szezonja, addig kikísérletezhetsz pár megkötési módot, körbetekerheted vele a táskád fülét, és ezzel csodás színritmust teremthetsz, amennyiben a kendősál árnyalatai harmonizálnak a táska színével.

Ha beköszönt az enyhébb idő és lekerül a sapka, megidézheted a hatvanas évek divatját azzal, hogy a fejedre kötöd. Ez a viselési mód évek óta sikkes, és még a régi szetteket is fel tudja dobni.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés