Katalin hercegné bizonyára jóval nagyobb ruhatárral rendelkezik, mint egy átlagos nő – még akkor is, ha az átlagos nők között feltehetően sok a shopping-bajnok. Ám a luxus életstílust sejtető hercegnéi cím még nem feltétlenül jár együtt a pazarló életmóddal, például a cambridge-i hercegné sem szívesen válik meg kedvenc ruhadarabjaitól csupán azért, mert már többször viselte azokat a nyilvánosság előtt. Ehelyett inkább a kiegészítőkkel trükközik, hogy mindig másnak hasson az összeállítása.

hirdetés

Erzsébet királynő nincs túl jó véleménnyel a gazdagság fitogtatásáról és a pazarló életvitelről, így talán nem véletlen, hogy a brit királyi családban lassan már bevett szokássá válik többször viselni ugyanazt a ruhát. Anna hercegnő is örömmel veszi fel újra és újra a régebbi ruhadarabjait, legutóbb egy 38 éves kabátruhával nyűgözött le mindenkit. A kreációban pompásan mutatott, és kifejezetten újnak hatott rajta.

Katalin hercegnének sem derogál többször megjelenni ugyanabban a szettben, gyakran kapja elő régebbi, már jól bevált kedvenceit egy-egy eseményre. Felesleges is lenne mindig leselejteznie az egyszer már elsütött kreációkat, hiszen az elmúlt években igazán nőies, kifinomult ruhatárat épített fel, amelyben tökéletes darabok sorakoznak. Mindig remekül választ fazont, színt, és láthatóan kedveli a klasszikusokat, amelyek évek vagy évtizedek múltán ugyanúgy megállják majd a helyüket.

Úgy tűnik, az időtálló ruhatár valóban kifizetődő, mivel Katalin hercegné anélkül tud sikkes lenni, hogy a legutolsó divat szerint öltözködne.

Katalin hercegné a régi ruháit is nagy becsben tartja

Katalin ruhatárát főként az elegáns, térdig vagy térd fölé érő ruhák, szoknyák alkotják. Szereti a színeket, ezért vidám árnyalatokból nincs hiány a repertoárjában. Nagy kedvencei a kabátruhák, amelyek finom átmentet képeznek az elegáns szabású felöltők és a ruhák között. Ezekben mindig pazarul mutat, nem csoda, hogy valóságos gyűjteménye van az efféle kreációkból.

 

A ruhaszabásoknál előtérbe helyezi az eleganciát és letisztultságot, főként olyan fazonokat választ, amelyek sosem mennek ki a divatból. Az A-vonalú szoknya örök klasszikus, ami igazán csinossá teszi a megjelenést, ám a ceruzaszoknyával sem lehet hibázni. Ennek köszönhetően az általa viselt kreációk még évek múltán is frissnek, modernnek hatnak.

Katalin hercegné az elmúlt években gyakran kapta elő a szekrényből a régebbi ruháit, amiket már korábban is viselt. Ám mindig máshogyan kombinálta a kiválasztott ruhadarabot. Legtöbbször a frizuráját is teljesen másképp készítik el, így az eleve friss hatást ad az összképnek. A változatosság látszatát mégis a kiegészítőkkel tudja leginkább fenntartani. Szívesen fűszerezi meg szettjeit más-más övekkel, kalapokkal, retikülökkel, melyek egészen új hangulatot csepegtetnek az összeállításaiba.

 

Kiemelt kép: Max Mumby/Indigo / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés