A változatos öltözködés többnyire nem azon múlik, hogy mekkora mennyiségű ruhahalmaz sorakozik a szekrényben, hanem a stílusérzéken. A jól kihasználható ruhatár a sokoldalúan kombinálható elemekre épül, melyek többféle módon, más-más összeállításokban elsüthetők, így a legkevésbé sem válnak unalmassá.

hirdetés

A sikkes és változatos öltözködés kevés darabbal is megoldható, nem szükséges felhalmozni a legújabb trendek slágerruháit. Már a vásárláskor eldől, hogy sokoldalú, hasznos és praktikus gardróbot építünk, vagy inkább impulzív módon állítjuk össze a saját kis kollekciónkat.

 

Ha az előbbi a cél, érdemes tudatosan megválogatni, hogy egy-egy új kreáció mihez passzol majd, ha bekerül a ruhatárba. A már meglévő kedvencekkel is mindig ki lehet találni valami újszerű kombinációt. Ehhez kell némi fantázia, amit inspirációkkal lehet a legjobban ösztönözni.

Sokan azzal indítják az őszt, hogy új holmikat vásárolnak, de nem árt figyelembe venni, hogy az átmeneti időszak viszonylag rövid, ráadásul az évszak kezdetén gyakran még hetekig megmarad a kellemes idő. Így a jól rétegezhető nyári ruhadaraboknak sem muszáj kikerülniük a körforgásból, egy-egy őszi szettbe még simán beépíthetők.

 

Nem kell unásig ismételni ugyanazokat a szetteket: változatos öltözködés egyszerűen

Az egyszerű, letisztult darabok könnyedén ugrándoznak a stílusok között, ehhez nem muszáj semleges árnyalatúnak lennie a választott kreációnak, az élénk színű holmikkal éppúgy sok variációt megvalósíthatsz.

A fazon azonban jó, ha mellőzi a karakteres stílusjegyeket, ettől még lehet csinos és divatos. Hamar unalmassá válhat az ismételt összkép, ha egy ruhaneműt csak egy-egy jól bevált szettben visel az ember lánya, olykor elég csak a kiegészítőket variálni, de a megszokottól teljesen eltérő összeállításokat is létrehozhatsz.

 

Bár feltételezzük, hogy Katalin hercegnének meglehetősen nagy a ruhatára, még ő sem zárkózik el attól, hogy újra és újra felvegye a darabjait, ám legtöbbször apró trükköket vet be, hogy változatos legyen a megjelenése.

Mindez szűkebb keretek közé szorított ruhatárral is megoldható, és erre remek példákat hoznak a divatbloggerek.

Nyáron a kötött topok elképesztően népszerűek voltak, és bizony ősszel is kapóra jönnek. Ugyan finomabb, vékonyabb az anyaguk, mint egy pulóvernek, viszont a kellemesebb őszi időben remekül rétegezhetők.

A blogger több verziót mutat ugyanazzal a darabbal, igaz, a felsőből legalább ötféle színtónust felvonultat.

Itt a színes, nyári ruhadarabok sokoldalúságát mutatja be. Ősz elején még a lengébb szettek is bevethetők.

Csak néhány ruhadarab ismétlődik, de mindig más az összhatás.

Az együtteseket, például a nadrágkosztümöket, sokféleképpen ki lehet használni. Nem csak párban viselheted a kétrészes szettet, külön a blézert, illetve a nadrágot is elsütheted.

Egy blézer ötféleképpen: lehet elegáns, laza, vagy munkahelyi viselet.

A lezser férfiszabású ing hét oldala: ez a darab simán átsétálhat veled az őszi szezonba.

A bővebb szabású, széles szárú nadrág szintén jól variálható, ezerarcú darab. Még a hűvösebb napokon is előkaphatod, egyszerű felsőkkel összeboronálva sem kelt unalmas hatást.

A változatos öltözködés könnyen megvalósítható, csak egy kis fantázia, tudatos ruhaválogatás és jó stílusérzék kell hozzá. Ezek az alapok fejleszthetők, minél több inspirációt gyűjt be és hasznosít az ember, idővel annál könnyedebben ráérez a megfelelő ruhakombinációkra.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés