Az ősszel felfutott szürke és a télen népszerűvé vált bordó most elválaszthatatlan párost alkot, a nyerő kombinációt pedig tavasszal is megtartja a divat.

hirdetés

Eddig elenyészően kevés olyan színpárosítás akadt, ami a klasszikus fekete-fehér szövetségével vetekedne, hiszen egyik barátság sem tűnt túl szorosnak ahhoz, hogy sokáig tenyerén hordozza a divat, ám most a szürke és a bordó násza egészen hosszú életűnek ígérkezik.

A szürke tónusai még ősszel kerültek be a trendek vérkeringésébe, majd csatlakoztak hozzájuk a vöröses árnyalatok, végül a tél folyamán eljutottunk a bordó uralmáig. Bár tavasszal a lágyabb, pasztellesebb koloritok kerülnek előtérbe, köztük az év színe, a Peach Fuzz, azért még jut hely a mostanra jól bejáratott párosnak is.

A szürke és a bordó kombinációja az idei divat nagy kedvence

Szinte minden trend felkapta ezt a nyerő párost, ami bármilyen stílusban megjelenhet. A kínálat ontja magából a szürke nadrágokat, blézereket, pulóvereket és kabátokat, de vörös, bordó és burgundi cuccokból sincs hiány. Ezek közül bármelyikkel összeboronálhatod a világosabb és sötétebb szürkéket, az arányokra sem kell különösebben ügyelni, hiszen a grafitos és pasztellszürke árnyalatok semlegesek, vagyis balanszként működnek az erősebb, dominánsabb tónusok mellett.

Úgy tűnik, hogy a vörös és bordó harisnyák trendje kora tavaszig kitart, de más kiegészítők éppúgy segítségedre lehetnek a tüzes színfoltok megjelenítésében. A hajpántok és a masnik újult erővel térnek vissza a divatba, ha végre lekerül rólunk a sapka, ezekkel a darabokkal pedig könnyedén becsempészheted a bordót a tavaszi öltözékedbe.

A burgundi táskák, sálak és csizmák még nem tűnnek el teljesen a színről kora tavasszal, ráadásul az efféle kreációkat most ugyancsak beépítheted a szettjeidbe.

A szürke garbó igencsak lehangoló tud lenni látványosabb színfoltok nélkül, hiszen az arc közelében van, így könnyen fáradtnak mutathat, ezt azonban ellensúlyozhatod, ha világosabb, pasztellesebb szürkét választasz pulóver gyanánt, és a bordó részletek mellé egy kis fehéret csempészel.

A szürke pulóverre kihajtott fehér gallér máris feldobja az összképet, ráadásul mélyebb vörösekkel megtámogatva elegánsabb hatást kelt a szett. Még akkor is, ha alapvetően sportosan lezser.

A burgundi és a bordó nem véletlenül szerepelt annak idején az uralkodók és arisztokraták öltözékeiben, hiszen előkelőek, méltóságteljesek és elegánsak.

Az sem véletlen, hogy a letisztult francia sikk a sötétkék-fehér, valamint a fekete-fehér használatáról hirtelen áttért a szürke-bordó párosra, egyrészt az aktuális divat kedvéért, másrészt pedig, mert éppolyan kifinomultan stílusos ez a kombináció, mint a klasszikus elődei.

A romantikus diáklánystílusban a hatvanas évek divatelemei elevenednek meg újragondolt formában, ehhez a módihoz pedig remekül passzolnak a visszafogott, két tónussal megalapozott színkombinációk.

Ám akkor sem mész szembe a széllel, ha fehérrel, feketével vagy egy csipetnyi pirossal variálod a népszerű színduót.

Mindegyikből csak nüánsznyi kell a sikkes összképhez, a bordó vagy vörös pedig felbukkanhat a cipőn, a zoknin, esetleg a retikülön.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés