Az őszi-téli szezonban mindig is nagy szerepet kapott a szürke, de idővel megkopott a divatszín renoméja, miután egyhangúnak lett kikiáltva. Idén azonban újult erővel tör a népszerűségi listák élére.

hirdetés

A szürke árnyalatainak új esélyt adtak a tervezők, az őszi-téli kollekciókban rendre felbukkannak a korábban parkolópályára tett divatszín világos és sötét változatai. Bár ezek a semleges színtónusok most sem izgalmasabbak, mint eddig, a trend sava-borsát a letisztult elegancia, az élénk színek beemelése, vagy épp az érdekes fazonkialakítás jelenti.

A szürke népszerűbb, mint valaha: így válhat izgalmas divatszín belőle az őszi-téli időszakban

Nem is olyan rég az év színe volt a finom sárga mellett, majd a szürke helyét őrült gyorsasággal átvették az élénkebb árnyalatok. Most viszont nem csak társtónusként, hanem az öltözék egyeduralkodójaként is divatos. Monokróm változatban sem teszi lehangolóvá a szettet, ha néhány öltözködési alapelvet betart az ember a szürke holmik viselésekor.

Pezsdítsd fel csillogással

A lágy, pasztelles szürkék mellett csodásan mutatnak az ezüstös felületű cuccok, akár a krómhatás, akár a csillogás érvényesül.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Menő kiegészítőkkel vigyél lendületet a szettbe

A kosztümök már cseppet sem olyan szigorúak és sótlanok, mint hajdanán, jelenleg már csak a visszafogott szürke és fekete szín utal arra, hogy egykor az üzleti stílus meghatározó darabjai, már-már egyenruhái voltak.

A lezser és formabontó szabásoknak köszönhetően a mindennapi trendek részévé váltak, szimpla utcai öltözék gyanánt éppúgy megjelenhetnek. A szürke divatszín azonban könnyen nehézkessé teheti az őszi-téli szereléseket, illetve felerősítheti maszkulin stílusjegyeiket. Ám simán elveheted a morózus összhatás élét néhány igazán menő, feltűnő kiegészítővel vagy laza fazonnal.

Képek: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

 

A vastag anyagú, egyszerű vonalvezetésű ruhák nem igazán keltik fel a figyelmet, önmagában egy ilyen darabon simán átsiklik a tekintet. Ám a neccharisnya és a bokapántos topán párosa simán elegendő ahhoz, hogy romantikus hangulatot teremtsen a semleges öltözékben.

Keverd a stílusokat

Ha nem a színekre helyezed a hangsúlyt, és gyakorlatilag minden semleges az öltözékedben, a stílusok mixelésével teheted izgalmasabbá a letisztult összképet. Az ötvenes évek hangulatát megidéző A vonalú szövetszoknyának nincs ellenére a sportos dzseki, amennyiben az árnyalatok megteremtik a harmóniát.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

Az eltérő anyagok és textúrák jól működnek együtt

Ha monokróm szettről van szó, ami ráadásul grafitszürke, különböző anyagok és textúrák kombinálásával mentheted meg magad a beszürküléstől. A kötött holmik látványos felülete ellensúlyozza a farmer szimpla megjelenését.

Kép: Claudio Lavenia/Getty Images.

Élénk színfolt mellett nem unalmas a szürke

A képlet roppant egyszerű, ha nagy felületen viseled a szürkét, emelj be egy vagy több élénk árnyalatot az összeállításodba. A piros szintén menő divatszín idén, ami szuperül feldobja a szürke őszi hangulatát. Mindezt csillogó felülettel fokozhatod, sőt, egy kis fehér részlettel derítheted az összképet. Ha egynél több eleven, domináns tónus jelenik meg az öltözékedben, ügyelj arra, hogy ne vesszenek össze. A szürke tompítja ugyan a vibrálásukat, ezért kiválóan alkalmazható balanszként, de nem árt ügyelni a harmonikus összhangra.

Képek: Christian Vierig, Valentina Frugiuele/Getty Images.

 

A szürke paletta előnye, hogy a világostól a sötétig, minden árnyalat semleges, ezért sokoldalúan kombinálható. Hátrány lehet azonban, hogy ezek a tónusok önmagukban igencsak fásultak, erőtlenek, lehangolóak tudnak lenni. Ezért muszáj a fazonokkal, szín- és anyagkombinációkkal trükközni.

Kiemelt kép: Valenina Frugiuele/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés