A Pantone lefektette, hogy mi lesz a 2024-es év meghatározó divatszíne, a vibráló Viva Magenta után most egy finom pasztelles, krémes tónus uralja majd a trendeket.

hirdetés

A Pantone cég szakemberei minden évben hosszas felmérések, vizsgálódások után határozzák meg azt a tónust, amely a divat minden területén uralkodó szerepet kap majd a következő esztendőben. Idén decemberben jelentették be hivatalosan, hogy mi lesz a 2024-es év globális divatszíne, amely az öltözködéstől kezdve a haj- és sminkszíneken keresztül az enteriőr- és a webdizájnokat érintve egészen a csomagolások trendjéig iránymutatónak számít majd.

A Viva Magenta fantázianéven ismert energikus tónus uralta a 2023-as divatot, amely az életörömet, ragyogást szimbolizálja. Noha az év első felében valóban érezhető volt a térhódítása, mostanra sokkal inkább a szürke, a fekete és a piros vette át a hatalmat a divat felett, illetve a nyáron szárnyra kapott Barbiecore trend cukormázas rózsaszínáradatát se felejtsük ki a sorból. Hirtelen fellángoló trendárnyalatok jöttek és mentek, mostanra pedig érezhetően lecsengett a Viva Magenta varázsa is. Ám már nem titok, hogy sokkal romantikusabb, lágyabb vonalra számíthatunk a következő évben.

Megvan, mi lesz a 2024-es év divatszíne: tetszeni fog a választás

A Pantone választása nem csak arra irányul, hogy a színek terén vezérfonalat kapjanak a trendek, hanem egyúttal az új divatirányzatok hangulatát is meghatározza a döntésével.

Ha arra gondolunk, hogy idén főként a természetesség került középpontba, ami a színválasztásokban szintén érzékelhető volt, nem meglepő, hogy 2024-re egy könnyed, barackos árnyalatot jelölt ki a cég az év divatszíne gyanánt.

A Peach Fuzz elnevezésű színárnyalat friss, üde, ugyanakkor gyengédséget és melegséget sugall. Sokaknak a tavaszi pikniket, a napfénytől előbukkanó halovány szeplőket, a macaron sütit, a púderes pirosítót, édes ízű szájfényt, romantikus teaházat, vagy babaházat juttatja az eszébe. A barackos rózsaszín meleg fényű változata igencsak sokoldalú, biztos, hogy nagy népszerűségnek örvend majd a tavaszi-nyári öltözékek és sminkek terén, de még a hajszíntrendekben is el tudjuk képzelni. Míg korábban az eperszőke hódított, valószínűleg a barackos szőke éppúgy helyet kap majd a divatban.

Színskála: barackszíntől a fehérig. Üde barackos tónusok a sminkben. Képek: Getty Images.

 

Az idén felfutott quiet luxury, avagy csendes luxus stílus gyakorlatilag előrevetítette a lágyabb, természetesebb tónusok iránti igényt. Ám a homokszürke, a bézs, az ivory – elefántcsontszín -, a tejeskávé, a krémszín, a fehér és a karamella után jól fog jönni egy vidámabb, romantikusabb árnyalat, ami pont úgy, mint az itt felsoroltak, a legkevésbé sem hivalkodó és sokaknak jól áll.

A Peach Fuzz érzéki, finom, tündérmesékbe illő felhőpuhaságú színtónus, ami a Pantone szerint megnyugtat és összetartásra inspirál. A cég immár 25 éve jelzi előre a meghatározó színeket, amelyekkel egy-egy év hangulatát is előrevetíti.

Nos, reméljük, hogy a 2024-es év olyan szép lesz, mint a kijelölt divatszíne, a Peach Fuzz.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés