A réteges öltözködés megkerülhetetlen ősszel és télen, ám sokkal stílusosabb lehet az összkép, ha a különféle ingek és blúzok nagy hangsúlyt kapnak a szezonhoz alkalmazkodó szettekben.

hirdetés

Ahogy arról már szó esett az új trendek beharangozásakor, a galléroknak nagy szerepet szán idén a divat, ami azt jelenti, hogy a réteges öltözködés kulcsdarabjai ezúttal nem a garbók, hanem az ingek lesznek. Bár a magas nyakú felsők sem vonulnak háttérbe, népszerűségük abszolút töretlen, viszont az inggallér olyannyira fontos részletelemmé avanzsál, hogy nem hagyható figyelmen kívül.

Nőies, romantikus, retró és laza stílusú öltözékekben egyaránt felbukkanhat egy ropogós ing, akár pulóverrel, akár kardigánnal, vagy mellénnyel, blézerrel kombinálva. Attól függően, hogy milyen fazonokat, színeket, kiegészítőket alkalmazol, mindig más hangulatot kaphat a szerelésed, így a felső rétegre kihajtott gallérral olykor a nőiesség, máskor a vagányság vonalát erősítheted.

Réteges öltözködés stílusosan: most az ingek a legmenőbb kulcsdarabok

Az elmúlt években a garbóé volt a főszerep ősszel és télen, a mostani szezonban viszont átveszi helyét az ing és a blúz, de félig-meddig megosztoznak a trónon. A magas nyakú felsők például szövetkezhetnek a galléros darabokkal, hiszen a testhezálló garbóra felkaphatsz egy lezser inget, arra pedig jöhet egy blézer vagy kardigán.

A ruharétegek halmozása önmagában nem nagy kunszt, ám a stílusos összképhez kell valami plusz, és a fűszerezéshez nagyon értenek az elsőre snassznak tűnő ingek. Lehet, hogy ezek a darabok már nem nagyon tudnak újat mutatni, de újra és újra megéri felfedezni az általuk kínált lehetőségeket.

Most a gallérra csodálkozott rá ismét a divat, és nagyon megtetszett neki, hogy ez az aprócska részlet az egész öltözék hangulatát képes meghatározni, miközben letisztulttá, rendezetté varázsolja az összképet.

Bár tavasz óta kitüntetett figyelmet élveznek az ingek és blúzok, a réteges öltözködés jegyében ezúttal egészen más oldalukról mutatkoznak be.

Vegyük például a retró irányzatokat, amelyek közül most a romantikus diáklánystílus került az élre.

Az őszi hangulatú szetteket merőben meghatározzák a blúzok és pulóverek kombinációi, valamint a szoknya és ing párosának meleg rétegekkel kiegészített variációi.

A nőies megjelenés elmaradhatatlan tartozékai az ingek, még akkor is, ha csak a gallér vagy a mandzsetta látszik belőlük. Megmaradhatsz a letisztult vonalon, de a romantikus francia sikket szintén alapul veheted az összeállítás kialakításakor.

Az utóbbinál nemcsak a pulóverek, hanem a rövid tweedanyagú blézerek is dominálnak. A francia romantika a sál- és körgalléros blúzokat éppúgy kedveli, és a vintage hangulatú kardigánok nagy barátja.

Az utcai elegancia az egyszerű alapdarabokat részesíti előnyben, és nagy gondot fordít a színek összhangjára.

A maszkulin trend sem tudja nélkülözni az ingeket, ám esetében gyakran a hanyag rétegezés érvényesül. Viszont a feszesen elegáns, nyakkendővel megbolondított inges szettek sem kirívóak idén.

A farmeringekhez például jól passzolnak a férfiak ruhatárából átemelt sportzakó vagy a szövetmellény. Ezek a darabok igazán vagánnyá teszik az összképet. Az oversize pulóver, farmer és ing kombinációja lezser, hanyag összképet ad, mégis megvan benne a nőiesség.

A galléros felsők és ingek sokféle verzióban felbukkanhatnak idén, gyakorlatilag a réteges öltözködés alappillérei a szezonban, így bátran kísérletezhetsz a különféle stílusokkal. Furcsa, de az egymásra halmozott ruhaneműk nem hatnak kaotikusan, ha a kihajtott gallér úgymond összefogja a képet. Próbáld ki te is, szoknyás és nadrágos összeállításokkal egyformán működik a dolog!

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés