A harisnyák többnyire észrevétlenül idomulnak az öltözékhez, ám a színes és mintás darabok trendje most lehetőséget ad arra, hogy igazi stíluselemként, fókuszpontként tekintsünk rájuk. Lássuk, milyen újdonságok kopogtatnak az ajtón!

hirdetés

A színes-mintás harisnyák trendje egy kis vérfrissítéssel rázza fel a téli szezon szürkeségét. Bár csodás divatszínekkel robbant be az ősz, melyek között az élénkebb verziók is felsorakoztak, a szürke és a fekete valahogy félúton átvette az uralmat, és most érezhetően semleges árnyalatok lázában perzselődnek a szezonális irányzatok.

Bár laposka, snassz összképről szó sincs, hiszen az eltérő anyagfelületek, valamint a csillogó és matt darabok kombinációi felpezsdítik a látványt, azért mi nagyon örülünk annak, hogy a harisnyanadrágok és zoknik most különösen nagy hangsúlyt kapnak, azon túl, hogy elengedhetetlen, szükséges kiegészítői az őszi-téli időszaknak.

Ezek a legnépszerűbb színes-mintás harisnyák most, melyek izgalmasabbá teszik a letisztult szetteket

A színes harisnyákkal többféle módon felpezsdítheted az öltözékeidet. A visszafogott, elegánsan puritán, letisztult stílust hanyagul megfricskázhatod ezzel a figyelemfelkeltő elemmel. Ám nem árt óvatosan megtervezni a fazonkombinációkat, egy élénk harisnya ugyanis egyértelműen a lábakra irányítja a hangsúlyt. Ügyelj arra, hogy ez előnyös módon történjen meg.

Jelenleg a piros és bordó harisnyák a legkelendőbbek, a legtöbb divatblogger ezeket a darabokat népszerűsíti, így igencsak megugrott az érdeklődés irántuk. Mondjuk, ezt nem csodáljuk, hiszen a piros a szezon egyik kiemelt árnyalata, aminek jóformán rokona a bordó, így kéz a kézben járnak a divatban.

A trendi szürke, fekete-szürke, fekete-fehér és szürke-fehér szetteket egészen új fényben tünteti fel a dögös vörös harisnya, ami nem lő túl a célon, ha semleges árnyalatú, letisztult szerelés részeként szerepel.

Monokróm összeállításban igazán tüzes és szenvedélyes.

Ám a bátrabbak továbbmerészkedhetnek a kifinomult sikknél, és egy ütős színblokkos szettel dobhatják fel a megjelenésüket. Bár finom színritmus alkalmazásával egy ilyen összeállítás is elegáns lehet, azért a vagányságról sem kell lemondani.

Nemcsak a színes, hanem a mintás harisnyák éppúgy helyet kapnak a kínálatban. Csillagképes, horoszkópos, állatmintás, virág- és csipkemintázatú, valamint texturált és csillogó felületű kreációkkal egyaránt találkozhatsz az üzletekben.

A mintás megoldások – ellentétben a piros verziókkal – alapvetően szépen belesimulnak az összképbe, hangulatukat, árnyalatukat tekintve nem bontják meg az egységet, mégis fókuszpontként működhetnek.

Visszafogott szettekben még a rózsás darabok sem hatnak túlzóan, a minimalista, szofisztikált irányzatokkal megtámogatva cseppet sem csicsásak.

Ha eddig csak funkcionális kiegészítőként tekintettél a harisnyák táborára, itt az ideje kipróbálni a színes és mintás darabokat, melyek még a megszokott, snassz öltözékeket is stílusos, sikkes szintre emelik.

Kiemelt kép: Naomi Rahim/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés