A kendő változatosan és divatosan variálható tavasszal. Idén főként a mintás, színes, apróbb darabok népszerűek a szezonban, melyek a nyakba kötve látványos kiegészítői lehetnek a szetteknek.

hirdetés

A hatvanas évek stílusesszenciáinak begyűrűzésével a kendőmánia is visszatért, ennek köszönhetően roppant izgalmasan variálhatod a népszerű kiegészítőt. Viselheted a hajadba vagy a nyakadba kötve, akár úgy, hogy összehangolod tónusát az öltözéked színeivel, akár fókuszpontként, amely eltérő árnyalatával vonzza a figyelmet.

A retró trendek, a francia sikk, illetve a maszkulin stílus kedvenceként mutatkozik be idén a kendő, amit nem nehéz divatosan kombinálni a tavaszi-nyári időszakban. A legtöbb szetthez ugyanis adja magát egy színesebb darab, és mivel most nem annyira a funkció, sokkal inkább a díszítés kerül előtérbe, a sikkes kis cicakendőre terelődik a figyelem.

A cicakendőnek nem az a célja, hogy megvédje a nyakadat a hidegtől, amikor borúsabbra fordul az idő, mivel többnyire egy apró kis anyagdarab, ami arra hivatott, hogy színével vagy mintázatával fellendítse a szettet.

Na igen ám, de mivel korábban tavaszi sálként funkcionált a kendő, előfordulhat, hogy csak nagyobb darabot találsz a szekrényedben. A divatbloggerek azonban minden eshetőségre felkészültek, így remek ötletekkel, tippekkel szolgálnak, hogyan kösd meg a nagy méretű változatokat.

Tavaszi stílusfűszerként működik idén a kendő: így viseld extra divatosan

Melegebb napokon például, egy mélyebben kigombolt ing vagy V kivágású felső viselésekor nem biztos, hogy teljes mértékben el szeretnéd takarni a dekoltázsod, viszont, ha túlságosan snassz az öltözék, úgy érezheted, hogy egy plusz szín feldobná az arcod, esetleg izgalmasabbá, sikkesebbé varázsolná a megjelenésed. Erre a célra tökéletesen megfelel egy selyemhatású kendő, amit divatosan kombinálhatsz a szezonban.

Az egyszerű farmeres szetteket is képes nőies vagy romantikus szintre emelni, jelenlétében még az egyszínű, unalmasnak vélt póló is más fényben tetszeleg.

Csodás összhangot teremthet blézerrel, blúzzal, retró fazonokkal viselve, sőt, tökéletes fűszere lehet a lengébb tavaszi ruháknak. Kifinomult, illetve játékos is lehet az összhatás, csak rajtad áll, hogyan használod ki az év kiegészítőjében rejlő lehetőségeket.

Ebben a videóban azt láthatod, hogyan lehet aprócska cicakendő a nagy méretű kendősálból. Úgy hajtogasd az anyagot, hogy egy hosszú csíkot képezzen, majd az alábbi módon kösd meg a nyakadnál.

Ez például egyszerűbb, mégis dizájnos, stílusos módja a kendőviselésnek.

Az efféle kombinációkat kihasználva úgy érezheted magad, mintha egy hatvanas évekbeli divatmagazinból lépnél elő, de a filmsztárokra jellemző stílusverziókat is ellesheted.

Kendő viselése a hatvanas években: Candice Bergen reptéri szettjének minden darabja divatos ma is, de a divatmodell szafaristílusú öltözéke sem áll távol a mostanában felkapott trendektől. Képek: C. Maher/Express, McKeown/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images.

 

Például egy szempillantás alatt megteremtheted a franciás hangulatot, amennyiben piros cicakendővel dobod fel a fehér inget, ami természetesen harmonizál a rúzsod vagy a körömlakkod színével.

Még ezerféleképpen variálhatod a szezon aduász kiegészítőjét, érdemes minél vidámabb, színesebb darabokra szert tenni.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: C. Maher/Express, McKeown/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés