A francia nők szerint a fekete viselése nem teszi komorrá és lehangolóvá a megjelenést, na persze nem árt trükközni egy kicsit a sötét árnyalattal. Nagyon egyszerű praktikával érik el, hogy elkerüljék a szomorkás összhatást.

hirdetés

A feketét a legtöbben egy igazán elegáns árnyalatként tartják számon. Sokak szerint slankít, ezáltal mindenki számára előnyös, ráadásul garantálja a kifinomult megjelenést. A fekete mélysége azonban néhány hátránnyal is együtt jár, ugyanis sápaszthatja az arcot, borússá teheti az összképet.

A francia nők szerint a fekete azonban cseppet sem tiltólistás, nem szükséges lemondani az eleganciáról, csak egy kicsit trükközni és ügyeskedni kell a csinos darabokkal. Nagyon egyszerű praktikával érik el, hogy az eredmény ne legyen lehangoló.

 

A francia nők szerint a fekete viselése így stílusos

A fekete holmik olyan klasszikusok, amiket bármikor be lehet vetni. Szinte mindenkinél lapul egy fekete nadrág vagy blézer a szekrényben, amelyektől egy pillanat alatt elegáns szintre lép az egyszerű hétköznapi szett. A feketét nagyon könnyedén lehet kombinálni, tulajdonképpen bármilyen szín mellett remekül mutat. Ám a friss, vibráló megjelenéshez nem feltétlenül kell neontónusokkal összeboronálni.

A francia nők trükkje, hogy visznek egy minimális színtörést a szettjükbe, azonban ha a szett a feketére épül, akkor nem veszik el a főszerepet a sötét árnyalattól.

Legtöbbször szürkével kombinálják, amitől az összeállítás alaphangulata nem változik, a kisugárzás mégsem lesz lehangoló és komor. Sokszor az is elég, ha csupán néhány árnyalattal tér el a feketétől a mellé társított szürke ruhadarab. A minimális kontraszt már frissítőbb, üdébb hatást eredményez.

Természetesen fehérrel is abszolút fel lehet dobni a hétköznapi fekete cuccokat. Sőt, a fekete-szürke mellett is kifejezetten sikkesen mutat egy-egy világosabb kiegészítő vagy ruhadarab.

Előfordul, hogy a párizsi hölgyek ragaszkodnak a monokróm fekete összeállításokhoz, ám az apró részletekben ilyenkor is elrejtenek néhány trükköt annak érdekében, hogy az eredmény tényleg sikkes, üde hatást keltsen. Sokat tesz hozzá a stílusos összképhez, ha a fekete holmik anyaga már önmagában különleges, a varrásból kivehető valamilyen minta. A motívumok megtörik a sötét összhatást, ezáltal elkerülhető velük a komor, szomorkás, borús kisugárzás.

Egy másik szuper trükk, amit a francia nők gyakran alkalmaznak, hogy feltűnőbb, fémes ékszerekkel vagy kiegészítőkkel dobják fel a fekete összeállításokat. Elegendő egy szép fülbevaló, egy látványosabb csat a táskán vagy néhány visszafogott, mégis aranyló hajdísz, s máris egészen más fényben tündököl a hétköznapi összeállítás. Ezek a finom részletek ráadásul nem csupán a komorság elűzéséhez járulnak hozzá, elegánsabb és sikkesebb megjelenést kölcsönöznek.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés