A fekete és a fehér kombinációja a divat nagy klasszikusa, de idén a szokásosnál is nagyobb figyelmet kap a trendek jóvoltából. Irányadó a letisztult öltözködésben, és még számos más stílusban variálható.

hirdetés

A fekete-fehér párosítás a divat nagy aduásza, amit bármikor ki lehet játszani. Nem csak az elegáns öltözékekben kap teret, a mindennapi szetteket éppúgy nőiessé, kifinomulttá teszi. Idén különösen felkapott lesz ez a klasszikus kombináció, hiszen a maszkulin öltözködési stílustól kezdve a retró megjelenésig számos trendhez kapcsolódik.

A hatvanas, nyolcvanas és kilencvenes évekből egyaránt érdemes ihletet meríteni. A keményített gallérú fehér inget, a pepita mintát és a miniszoknyát ötvöző mod stílushoz például remekül passzol a fekete és a fehér, de ugyanígy a szintén retró hangulatú preppy sikktől sem idegen.

Ilyen sokoldalú a fekete-fehér sikkes kombinációja: nem tudja megunni a divat

Bár első blikkre egyhangúnak tűnhet, a fekete és a fehér párosában rengeteg kiaknázható lehetőség rejlik. Könnyen járható útnak bizonyul, ha az a cél, hogy átlátható, letisztult, elegáns hatást keltsen az öltözék. Ugyanakkor a laza összeállításoktól sem áll távol, egy csapásra sikkessé és rendezetté teszi a lezseren nőies szetteket.

A vintage elegancia, a francia stílus és a maszkulin trend alappillérei között nagy szerepet tölt be a fekete-fehér párosítás. Ám egészen hétköznapi szerelésekben éppúgy helyet kaphat, még a semleges alapdarabokat is képes fellendíteni egy csipetnyi luxushatással.

Maszkulin stílus

A férfias szabású darabok nem feltétlenül nyomják el a nőies kisugárzást. Egy jól összeválogatott maszkulin szett kifejezetten nőies benyomást kelt, ráadásul roppant elegáns is.

Francia sikk

A francia módi régóta irányadó a divatban, lassan egyet jelent a lezser elegancia fogalmával. Pedig több annál: a vintage hangulatú romantika, a letisztult öltözködés, illetve a klasszikus és modern divatelemek elegyítése szintén hozzátartozik ehhez az irányvonalhoz.

Klasszikus darabok letisztult stílusban

A fekete-fehér összeállítások szimpla alapdarabokkal is jól működnek. Nem kell nagy körítés ahhoz, hogy nőies eleganciát sugározzon a mindennapi szett.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A fekete és a fehér párosát más árnyalattal is feldobhatod

Ha csak alapként használod a fekete és a fehér kombinációját, mert átlátható színritmusra törekedsz, egy neutrális vagy élénkebb tónust simán beemelhetsz a képbe.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A burgundi és a bordó például remekül passzol a klasszikus pároshoz, de ha megmaradnál a visszafogottság vonalán, a bézs, a drapp és a barna szintén jó opció lehet.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés