Egyetlen kockás kabát elegendő ahhoz, hogy a teljes téli szett felfrissüljön. Pezsgő, vibráló megjelenést kölcsönöz, még a letisztult, semleges összeállításokat is fellendíti.

hirdetés

A téli öltözékek sokszor akarva-akaratlan is egyhangúvá tudnak válni. Bár tudatosan lehet, hogy senki sem figyel rá, az ember ilyenkor mégis hajlamos a hangulatához illeszteni a kiválasztott szetteket. A borús időjárás és a korai sötétedés sokszor azt vonzza magával, hogy leginkább sötét, mély tónusú, szomorkás darabokból épülnek fel a hétköznapi összeállítások.

Márpedig a színeknek és a mintáknak a téli időszakban is van jogosultsága, sőt, a divatos, látványosabb holmik abszolút felpezsdítik a snassz szetteket, ezáltal a hangulatot éppúgy érezhetően javítják. A kockás minta idén is listavezető, gyakran jelenik meg a szezon kedvenc kabátfazonjain.

 

A kockás kabát az idei szezon legütősebb darabja

Habár az elmúlt időszakban a letisztult minimalizmus vette át az uralmat az utcai divat felett, a téli időszakban leginkább a minták és a színek kerítik hatalmába a trendeket. A kockás kabátok idén ugyancsak elképesztő népszerűségnek örvendenek, ráadásul a legtöbb márka oversize, hosszú fazonnal ötvözi az egyébként is feltűnő, plédmintával díszített darabokat.

Sokan mellőzik a feltűnő, mintás kabátokat a ruhatárból, hiszen attól tartanak, hogy a nagy felületen megjelenített mintázat túlzóvá, harsánnyá teszi a megjelenést. A kockás kabát azonban cseppet sem sok, persze, a színe igencsak számít. Tény, hogy a színes, hatalmas plédkockás kabát viselése elsőre merész vállalkozásnak tűnhet, ám a bevállalós döntés nem feltétlenül vezet rossz útra. A téli megjelenés izgalmas, stílusos és hihetetlenül nőies hatást kelthet a kabátnak köszönhetően. Érdemes azonban olyan színkombinációt választani, ami maximum három tónust ötvöz, és ebből legfeljebb egy szembetűnő. Itt ugyebár a bordó alapárnyalatnak jut ez a szerep, vonzza a tekintetet, ugyanakkor hiába pezsdíti fel a snassz tónusokkal megalapozott összképet, nem kelt vibráló, kirívó hatást.

Zina Charkoplia, a rendkívül népszerű divatblogger egyszerű trükkel oldja meg, hogy az összkép kellőképpen letisztult legyen, ám mindeközben ne veszítse el merész, karakteres jellegét. A kockás kabát már önmagában egy olyan kiegészítője a szettnek, amelyre mindenki felfigyel. Éppen ezért a többi ruhadarabbal lágyítja, finomítja megjelenését.

 

Egyszínű, sötét tónusú alapdarabokkal kombinálja a kabátot, amely ebben a formában igazi stílusfűszernek hat. Szó szerint egy kis színt visz az unalmas, komor összeállításba, ezáltal egyáltalán nem válik zsúfolttá és túlzóvá a megjelenés.

Egy oversize, kockás szövetkabát gyakorlatilag az összes izgalmas téli trendet magában foglalja. A túlméretezett kabátfazonokkal idén nem lehet mellényúlni, ahogy a színektől és a mintáktól sem érdemes elzárkózni. 2023-ban a piros veszi át az uralmat a fagyos hónapok felett, a plédkockák pedig tökéletesen passzolnak a tüzes árnyalathoz, ugyanis az élénk vöröstől kezdve a bordóig tökéletesen felsorakoztatja a divatszíneket a kabát mintázata.

De miért éri meg egy feltűnő, stílusilag viszonylag kötött kabátot vásárolni? A válasz Zina Charkoplia trükkjében rejlik. Egy ilyen szövetkabát mellé már nem kellenek extra különleges ruhadarabok. A kabát bőven elegendő ahhoz, hogy akár minden nap divatosan, stílusosan indulj el otthonról. A motívumban felsejlő tónusokat bátran alkalmazhatod az öltözékedben is, ezáltal harmonikus lesz az összhatás. Ám az szintén jó opció lehet, ha semleges, vagy a kabát árnyalataihoz passzoló színeket választasz.

A kockás kabátoktól ráadásul már csak azért sem kell megijedni, mert nagy eséllyel még hosszú éveken át betonbiztos alapját képezik majd a téli trendeknek. Ha eddig nem szereztél be egy csinos, kockás fazont, itt az ideje szétnézni az üzletek kínálatában!

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotók: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés