Az olasz sikk szerte a világon híres, bár a gyakori feltételezésekkel ellentétben nem csupán az élénk színek, a feltűnő kiegészítők és a klasszikus fazonok ízléses összeválogatásán alapszik.

hirdetés

Tény, hogy az olasz sikk valamivel merészebb és szabadabb a letisztult francia stílusnál, ám ez nem minden esetben vonatkozik a színválasztásra. Bár a „dolce vita” életérzés gyakran megnyilvánul az olasz nők öltözködésében, eleganciájuk azon alapszik, hogy nagyon jó érzékkel megtalálják az arany középutat az izgalmas és kifinomult stíluselemek ötvözésekor. Finomra csiszolt stílusuk egyik alappillére, hogy nagyon adnak a minőségre, leginkább az időtálló darabokat keresik.

Noha nem vetik meg a látványos mintákat és az élénk színeket, ruhatáruk alappillérei mégis a semleges színű alapdarabok. Az olasz nők többsége nagyon szereti a földszíneket, öltözékeikben sokszor felbukkannak a bézs és a barna árnyalatai. A fekete és fehér holmik egyszerű eleganciájára is gyakran hagyatkoznak, emellett a tengerészkék az, ami sohasem maradhat ki a repertoárjukból.

Amikor élénk tónust viselnek, mondjuk, pisztáciazöldet, vagy a naplemente tüzes narancssárgáját, akkor is megfigyelhető, hogy neutrális árnyalatokkal ellensúlyozzák harsány vibrálásukat. A mindennapokban azonban elég sokszor támaszkodnak az egyszerű, klasszikus fazonokra és a visszafogott semleges színekre. Ám azt sohasem hagyják, hogy egyhangú, semmilyen legyen a szerelésük. Ilyenkor a kiegészítőket helyezik fókuszba, ezért hangsúlyosabb kreációkat választanak. A hangsúlyosabb nem feltétlenül harsány, anélkül is tekintetrabló lehet.

Olasz sikk élénk színek nélkül: így is változatos

Az olasz blogger azt mutatja meg követőinek, hogy minimalista, költséghatékony ruhatárral is fenntartható az eleganciát sugalló, kifinomult megjelenés. Többnyire ugyanazokat a ruhadarabokat kombinálja, mégis mindig másképp fest az öltözéke a kiegészítőknek és az apró változtatásoknak köszönhetően.

Nem alkalmaz élénk, feltűnő tónusokat, hiszen a semleges árnyalatú holmikat könnyebb egymással kombinálni. Így akár egy kapszulagardrób tudatosan összeválogatott tartalmával is megvalósítható a kifinomultan sikkes összkép.

Klasszikus fazonokból állítja össze a mindennapi szettjeit, tulajdonképpen pont ezeken a praktikákon alapszik a felkapott quiet luxury stílus, ami az olasz nők számára sosem volt ismeretlen.

Ezek az összeállítások túlmutatnak a trendeken, a klasszikus stílus esszenciáját hordozzák magukban, aminek köszönhetően időtállóak a divatban.

Az olasz blogger kizárólag a klasszikus csíkos és kockás mintázatokkal tarkítja öltözékeit, és olykor-olykor egy-egy pasztellesebb árnyalatot is beemel a szereléseibe. Csak nagyon ritkán választ élénk színeket, és főként kiegészítőkkel emeli be őket az összképbe.

Sokan nem tudják, de a neutrális színek közé tartoznak a sötét és a világoskék tompább tónusai is, amelyek nyugodtságukkal könnyedén harmóniát teremtenek még akkor is, ha élénkebb árnyalatokkal találkoznak.

Sötét-világos, illetve nehézkes és légies színtónusok összeboronálásával teremt egyensúlyt, pedig nemegyszer éles kontrasztokkal fűszerezi meg a hétköznapi szereléseit.

Nagyon jól szemlélteti, hogy minimalizált ruhakészlettel is lehet változatosan, elegánsan öltözködni, és feltűnő színek nélkül éppúgy izgalmas lehet a nőies olasz sikk.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés