Úgy tűnik, a burgundi most a legnépszerűbb divatszín. A klasszikus vöröses árnyalattal nem lehet mellényúlni a téli szezonban, eleganciát kölcsönöz a megjelenésnek és fokozza a vonzerőt.

hirdetés

A burgundi most a legmenőbb divatszín

Az idei év színe, a Viva Magenta abszolút kezd háttérbe szorulni. A Pantone már elárulta, hogy jövőre egy sokkal visszafogottabb, finomabb árnyalat uralja majd a trendeket. Ám egyelőre úgy tűnik, hogy a könnyed barackos tónus még egy kicsit várat magára, ugyanis az év végi szetteket egyértelműen a nőies burgundi hódította meg. A burgundi tulajdonképpen nem sokban különbözik a Viva Magentától, csak egy minimális eltérés van közöttük, az összkép mégis sokkal inkább eleganciát sugall, ha a mélybordó divatszínre esik a választás.

Az idei évben egyébként is jellemző volt, hogy a különböző árnyalatok hullámzóan váltották egymást. A Viva Magenta pezsgő vibrálása decemberre már szinte teljesen lecsengett, de már év közben érzékelhető volt, hogy több trónbitorló is igyekszik átvenni a vezető szerepet. A Barbie-film megjelenésével a klasszikus vattacukorra emlékeztető rózsaszín az utcai divat színterére is belopózott, miközben a sárgás, zöldes színek éppúgy megjelentek a palettán.

A téli szettekben azonban most abszolút a sikkes burgundi dominál, a bordós tónussal egyszerűen nem lehet most hibázni. A népszerűsége nem véletlen, látványosan fokozza a vonzerőt, hihetetlenül dögös és nőies, miközben az elegáns szettekbe is észrevétlenül bele tud olvadni.

 

A burgundi tulajdonképpen bármilyen árnyalat mellett jól mutat, az aktuális téli trendszínekkel kombinálva kifejezetten elegáns, visszafogott hatást kelt. Érdemes fehérrel, szürkével és feketével összeboronálni, ha egyszerű, mégis stílusos szettet dobnál össze a hétköznapokra.

Ami már egy kicsit meglepőbb, az a burgundi és a barna színpárosa. Ez a kombó első blikkre furcsának hat, azonban a két tónus mégis remekül harmonizál egymással. A burgundit ráadásul nem feltétlenül kell minden egyes részletbe belecsempészni, az egyedi, nőies összhatáshoz az is elég, ha néhány kiegészítőben köszön vissza a mélyvörös árnyalat. A burgundi táskák, csizmák, sálak és sapkák határozottan megbolondítják az unalmas téli szetteket.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés