Az olasz stílus alapjait bárki könnyedén ellesheti és saját ízlése, egyénisége szerint formálhatja, ehhez rengeteg apró inspirációt, ötletet nyújt Paola Marella, a népszerű műsorvezető. A kényelmes szetteket is elegánsan, nőiesen viseli!

hirdetés

Az olasz stílus valójában a letisztult alapokról és az izgalmas fűszerezésről szól, Paola Marella pedig ügyesen balanszíroz a két véglet között. A milánói műsorvezető házvásárlásról, házeladásról, illetve hotelekről szóló műsorokból ismert hazájában, de pár évvel ezelőtt divatrovatot indított el a The Real című talkshow-ban, és az Instagramon is rendszeresen posztol öltözködéssel kapcsolatos videókat, melyekben bemutatja mindennapi összeállításait, illetve ízelítőt ad saját ruhatárának darabjaiból.

Paola belsőépítészetet tanult a főiskolán, és karrierje kezdetén ingatlanügynökként dolgozott, majd 2007-ben kapott lehetőséget a televíziónál. Szenvedélyesen érdeklődik minden iránt, ami a stílus, dizájn és az esztétika világát gazdagítja, a művészetek, az építészeti remekművek és a szép enteriőrök éppúgy vonzzák, mint a laza eleganciával és tökéletesen harmonizáló színekkel felépített sikkes öltözékek.

Bár nagyon ad a megjelenésére, nem erőlködik azon, hogy fiatalabbnak tűnjön a koránál, a trendek számára pusztán lehetőségek, semmint megingathatatlan alapkövek. Leginkább arra törekszik, hogy az öltözéke összhangban legyen a kisugárzásával, belső iránytűje alapján válogat a színek, fazonok és anyagok közül.

Az olasz stílus minden csínját ellesheted tőle: Paola Marella szettjei egyszerűek, de nagyon sikkesek

Paola Marella kortalan öltözékeiben nincs semmi görcsösség és mesterkéltség, általában kényelmes holmikat visel, mégis mindig eleganciát sugároz a megjelenése. A színek és fazonok összhangjával még az egyszerű darabokat is képes a kifinomult nőiesség szintjére emelni.

Titka a könnyedség, ami a lényéből fakad, és a játékosság, ami az ő esetében remek stílusérzékkel párosul. Ennek köszönhetően még az élénk árnyalatok és feltűnő minták használatával sem lendül túl a célon, szereléseiben stílusos összhang, harmónia és egyensúly uralkodik.

Csodásan egyensúlyoz a klasszikus nőiesség és a divatos lazaság határán, soha nem botlik meg egyik javára sem, az eltérő stíluselemekkel alkot kerek egészet.

Az ősz haját fedő festéktől fokozatosan szabadult meg, apránként világosította ki tincseit a fodrász, tejfehér frizuráját pedig klasszikus réteges fazonnal tette izgalmasabbá.

Határozottság, mégis finom kellem sugárzik a lényéből, és ugyanezt tükrözi a megjelenése.

Az olasz sikk alapjai jól megfigyelhetők Paola Marella öltözködésében, nagyszerűen megteremti a semleges és vibráló tónusok arányát, ügyel a kényelemre és a funkcionalitásra, ám az apró részletek, kiegészítők, a fazonok és anyagok erejével éri el, hogy elegáns és nőies legyen az összhatás.

A műsorvezető szerint egy tengerészszabású rövid szövetkabátka jó alternatívája lehet a hosszú kabátnak, mert kényelmesebb a rohangálós, mozgalmas napokon, és elfér alatta egy megfelelő szabású blézer.

A praktikus tollkabátok közül is az elegánsabb, nőiesebb kialakítású fazonokat kedveli. Úgy gondolja, hogy nemcsak a téli hidegben, hanem a melegebb tavaszi napokon is jól hasznosítható egy ilyen dzseki, hiszen nem kell nagyon aláöltözni reggel, amikor még zordabb az idő. Ő leginkább ezt a rejtett pántokkal ellátott megoldást szereti, amiből több színverziót tartogat a szekrényében. Előnye, hogy például egy kirándulás, múzeumlátogatás, vagy hosszabb utazás alkalmával a vállakra rögzíthető, és úgy viselhető, mint egy dizájnos hátizsák.

Hasznos tippeket ad az öltözködést illetően, szerinte nagyon fontos, hogy vásárláskor jól kihasználható, többféle módon, több stílusban kombinálható fazonokra essen a választás. Számára ez az öt divatos, ugyanakkor időtálló kreáció vált be igazán.

Hideg napokon sem kell lemondani az eleganciáról, ami nem feltétlenül tolja háttérbe a praktikusságot. A kalap árnyalata jól harmonizál a sál tónusaival, kifejezetten feldobja a kabátos öltözéket.

Paola Marella kortalan stílusa igazán inspiráló, a műsorvezető februárban tölti be 61. életévét.

Kiemelt kép: Daniele Venturelli/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés