A letisztult szettek felett soha nem jár el az idő, de most különösen nagy hangsúlyt kapnak a divatban, hiszen számos trend előtérbe tolja az egyszerűségen alapuló nőies stílust.

hirdetés

Amikor kapkodva, rohanva kell készülni, gyakran nincs idő átgondolni, összehangolni az öltözéket, sőt, az is gondot okozhat, ha a kiszemelt ruhához nagy hirtelenjében nem találunk színében és stílusában harmonikusan passzoló cipőt vagy táskát.

A stylistok szerint jó megoldást jelenthet ilyen esetekre, ha a szekrényben egy helyre csoportosítjuk a semleges alapdarabokat, amelyek sokoldalúan kombinálhatók egymással. Ezek a ruhaneműk nem rendelkeznek meghatározó karakterjegyekkel, ezért többféle stílusban viselhetők és könnyen variálhatók. Mivel árnyalatukat tekintve is semlegesek és visszafogottak, nagyszerűen elbírják az élénkebb tónusokat, sőt, az sem okozhat nagy fejtörést, hogy milyen kiegészítőkkel férnek össze.

Letisztult szettek stílusosan: egy pillanat alatt kialakítható az összhang

A tengerészkék, drapp, bézs, barna, világoskék, vajszínű, szürke, fekete és fehér cuccok megkönnyítik a dolgodat, amikor nincs türelmed vagy időd azon töprengeni a szekrény előtt, hogy mi mivel mutatna jól. Ráadásul az olyan könnyed alapdarabok, mint az egyszerű ingek, letisztult nadrágok, blézerek, pólók és szoknyák különösen jól mutatnak világos vagy semleges kék tónusokban.

Ha ilyen kreációkkal alapozod meg az öltözéked, különösebb cifrázás nélkül is sikkes lehet a megjelenésed, hiszen nagyon könnyen megteremtheted a kifinomult összhangot.

A letisztult szettek varázsa abban rejlik, hogy rengeteg lehetőséget tartogatnak számodra, feldobhatod az összképet akár egy karakteres táskával, dinamikus mintával vagy vibráló, domináns színnel, de akkor sem leszel slampos, ha megmaradsz a visszafogottság és semlegesség vonalán.

A döntő szerep mindig a kiegészítőké, hiszen már egy napszemüveggel is más irányba terelheted a szett vezérfonalát, lehet, mondjuk, romantikus vagy vagány, de ugyanígy ráerősíthetsz a klasszikus stílusra.

A quiet luxury és az old money stílus rengeteg inspirációt adhat, hogyan lehet stílusos összképet felépíteni az egyszerű alapdarabokból álló, letisztult szettek esetében.

Egy olyan megszokott alapkombináció, mint például a farmer és a fehér póló, egészen sikkes képet mutathat, ha blézerrel, tengerészstílusú kardigánnal vagy ballonkabáttal egészíted ki. Az alapdarabok mindig csak vázként funkcionálnak, amire lehet építkezni.

Ha a teljesen barna szettet unalmasnak találod, elég csupán egy kék farmert és piros felsőt beemelni az öltözékbe, és egy csapásra stílusosabb lesz az összeállítás.

A semleges sötétkék és fehér nagyon elegánsan mutat együtt, de ha sok ilyen színű ruhadarabod van, barnával, bézzsel, világoskékkel ugyanúgy kombinálhatod őket.

Nemcsak a kifinomultan sikkes, hanem a lezser hangulatot éppúgy megalapozhatod, sok múlik a lábbeli és a táska stílusán.

Az egyszerű egybeszabott ruhák praktikusságára ugyancsak támaszkodhatsz, amikor kapkodnod kell a készüléssel, az öv, a lábbeli és a táska jelenti majd a stílusfűszert.

A letisztult szettek variációit nem lehet megunni, bármivel, bárhogyan egyedivé tudod tenni az összképet, ha nagyon laposnak, egyhangúnak találod a semleges kombinációkat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés