A tökéletes, tónusos alak eléréséhez nem elegendő csupán a zsírégető edzés, bár semmiképp sem elhanyagolható. A hasizom alapos megdolgoztatása éppúgy lényeges tényező a folyamatban, célzott torna szükséges ahhoz, hogy az eredmény tartós és látványos legyen. Mindössze napi tíz percre van szükség, és a nyári bikiniszezon garantáltan nem hozza rád a frászt!

hirdetés

A zsírégető edzések szükséges, ám nem elégséges feltételei annak, hogy az alak jól formált és szálkás legyen, az izmok definiáltabbá válnak, ha célzottan erősödnek a különböző izomcsoportok. Mivel egy adott területre koncentráló zsírégetés nem létezik, ezért érdemes minden formálni kívánt testtájékra külön energiát fordítani.

Ugyanígy szélmalomharc csupán a számtalan hasgyakorlat, ha a szépen munkált izmokat zsírréteg fedi. A két edzéstípus tehát kéz a kézben jár, a kettő együttes alkalmazásával lehet tökéletes eredményt elérni.

 

A hasizom edzettsége ahhoz is elképesztően fontos, hogy a zsírégető vagy más izmok fejlődését támogató gyakorlatok helyes módszerrel legyenek elvégezve. A hastájéki izomzat ugyanis stabilizáló szerepet tölt be, így ajánlott erre a területre kiemelten fókuszálni. A törzs izmaival együtt ráadásul támogatják a gerincet, így a helyes testtartáshoz és a hát-, derék-, valamint gerincfájdalom elkerüléséhez szintén nélkülözhetetlen a hasazás.

A tartós eredményt garantálja a rendszeresen végzett torna, hiszen az izmok fejlődésével kevesebb zsír rakódik az adott területre. Persze ehhez szükség van a dinamikus, aerob mozgásformákra, valamint a megfelelő táplálkozásra is. Ám mindenképpen motiváló, hogy ezek együttes gyakorlása garantáltan helyrevágja az elmozdult kontúrokat, ráadásul az eredmény nem csupán egynyári kaland lesz.

Ahhoz, hogy centikben mérhető legyen a különbség, a has tónusozása elengedhetetlen lépés. Ettől az edzéstől válik igazán karcsúvá a sziluett, feszessé a plöttyedt, puha terület. Amennyiben nem célod a kőkemény kockahas, otthon, profi edzőtermi gépek nélkül is formába tudod lendíteni a has tájékát. Kitartással, megfelelő étkezéssel és testmozgással laposabb, feszesebb hasfalra tehetsz szert, ám a végeredményhez a rendszeresség éppúgy alapfeltétel.

 

10 perc torna, amitől tónusos és kidolgozott lesz a hasizom: ezzel egészítsd ki a zsírégető edzést

A torna egyperces szakaszokra van bontva, ebből 45 másodpercig tart a hasizomgyakorlat, ezt pedig 15 másodperces pihenés követi. Ebből adódóan kicsit sem unalmas, sőt a pihenőidők elegendőek ahhoz, hogy fizikailag és mentálisan is fel lehessen készülni a következő feladatra.

 

A változatosság ugyanolyan fontos hasizomformáló torna esetén is, hiszen ha minden alkalommal ugyanazok a gyakorlatok vannak terítéken, hamar hozzászokik a terhelt izomcsoport, így különösebb hatást nem fejt ki a edzés, csupán az időt pazarolja. Ezért érdemes olyan mozgássorozatot választani, amiben több mozdulatsor jelenik meg.

A torna önmagában nem kompenzálja a helytelen étkezés következtében kialakuló felesleg megjelenését. A látható eredményhez átgondolt, tudatos étrend kialakítására éppúgy szükség van, mint a zsírégető, hasizomformáló edzésekre.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés