Az őszi időszakban sokan átgondolják a frizurájukat. Ilyenkor népszerűbbek az egyszerűbben kezelhető, mégis sikkes fazonok, melyek nem igényelnek órákig tartó beszárítást és formázgatást. A sapkaszezon miatt a rövid frizurák talán sokaknál kiesnek a pikszisből, pedig számos olyan nőies vágás akad a fodrászok tarsolyában, melyek kortalan, elegáns megjelenést biztosítanak.

hirdetés

Az őszi időjárás-változást gyakran megsínyli a haj, ráadásul a nyár folyamán elszenvedett UV-károsodás tünetei is ilyenkor kezdenek el jelentkezni, így sokan tapasztalnak fokozottabb hajhullást, töredezést. Ötven felett egyébként is gyakoribb, hogy kezelhetetlenné válnak a tincsek, a hormonváltozásoknak betudhatóan durvább, szárazabb a tapintásuk, könnyebben elveszítik tartásukat.

Többen emiatt kezdenek el kacérkodni a hajvágás gondolatával, csak épp tanácstalanok, milyen fazonnal tehetnék kortalanná, divatossá, elegánssá a kinézetüket. A jól ápolt, gondozott hosszú haj ugyan ötven felett éppúgy csinosan mutat, vannak, akik számára pont a rövid frizura adja meg azt a pluszt, amitől teljesebbnek érezhetik nőies kisugárzásukat.

Nőies rövid frizurák, melyek 50 felett még sikkesebbek: kortalan fazonokat mutatunk

A frizuradivat csupán irányelveket mutat, nincs kőbe vésve, hogy milyen hajfazon a legideálisabb ötven év felett. Ez abszolút egyénfüggő, hiszen ízlés dolga, ráadásul elsősorban az számít, milyen vágások harmonizálnak az arcformával és a személyes stílussal.

Ugyanakkor a haj állapotát és tulajdonságait szintén figyelembe kell venni frizuraváltáskor, hiszen nem mindegy, milyen a tincsek textúrája és vastagsága, mert egy-egy fazonkialakítás egészen más tartást kaphat vékony vagy erős szálú hajból készítve.

A fejtetőn hosszabb fazonú pixie-frizurák most nagyon népszerűek, és minden korosztály stílusához jól passzolnak. Ötven felett is elegánsan mutatnak, valamint félrecsapott vagy homlokba fésült frufruval egyaránt nőiesen viselhetőek. A vagány öltözékekhez éppúgy remekül illenek, mint a konszolidáltabb, letisztult vonalhoz, a sapkaszezonban pedig kis kalappal, illetve newsboy típusú sapkákkal lehet fokozni sikkes hatásukat.

Ez a nagy hullámokkal feldobott rövid bobfazon egyszerűen formázható körkefés főnözéssel vagy hatalmas hajcsavarókkal. A fokozatos vágás gyönyörű, tömör formát és jó tartást ad a hajnak. Ideális lehet azok számára is, akik a töredezett végek miatt kénytelenek megválni hajhosszuktól, mert egy jól alakítható, változatosan viselhető frizurát nyernek vele, aminek ugyanúgy megvan a lágy esése, mint a hosszabb hajkoronának.

A körfazonú bob rengetegféle verziót megenged. Kérhető úgy is a fodrásztól, hogy a tarkónál fokozatosan, rétegesen rövidre legyen szedve, elöl pedig hosszabbak legyenek a tincsek, de szintén gyönyörű megoldás lehet, ha hátul elnyújtott, a nyakra rálógó a fazon, és a felette lévő rétegek kialakítása ívelt. Oldalt elválasztva megdobja a volument, és őszes árnyalatban is csodásan mutat.

A hatvanas évek rövid bubifrizurája most újra divatos, és sokaknak jól áll ez a vágás. A modern fazonírozás kortalan megjelenést biztosít, egyszerre vagány és nőies az összkép.

Az ultrarövid pixie az arcra és a tekintetre tereli a figyelmet. Az igazán rövidre szedett fazonok csak keveseknek állnak jól, de vannak, akiknek ötven felett ez a legideálisabb nőies frizura, mert igazán elegánsan és fiatalosan tudják viselni, amitől az egész megjelenésük sikkessé válik.

Mielőtt egy ilyen vágásra esne a választás, érdemes kikérni a fodrász véleményét, vagy kipróbálni egy frizuraátalakító applikációt, aminek a segítségével bármilyen fazon rászerkeszthető a saját fotónkra.

Az állig érő bobfrizurák elképesztően nőiesek, és könnyen kezelhetőek. Mindegy, hogy deres vagy ősz a haj, biztos, hogy mindegyik fazontípus felfrissíti a kinézetet, és roppant elegánssá teszi viselőjét.

A rövid bob kérhető blunt vagy choppy vágással, attól függően, hogy egyenesen, esetleg kissé hullámosan szeretné hordani az ember.

Az aszimmetrikus, elöl hosszabb, hátul rövidebb fazonmegoldások nagyon divatosak, és játékosságot csempésznek a megjelenésbe.

Ez a hosszított megoldás az arc éléig megdobja a haj volumenét, így ideális lehet az életkorból adódóan zsírvesztett, beesettebb arc optikai szélesítésére. A lágy esésű rétegek nemcsak dús hatást kölcsönöznek a frizurának, hanem egészségesebb, fiatalosabb lendületet adnak a hajnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés