A nőies divat és a kifinomult stílus nem csupán az öltözködésben válik meghatározóvá 2024-ben, a hajfazonok terén szintén érzékelhető lesz. Bár a bob nem tűnik el nyomtalanul a palettáról, ezek a nőies rövid frizurák nagy eséllyel túlszárnyalják a népszerűségét idén tavasszal.

hirdetés

Sokan a mai napig kizárólag a hosszú hajjal állítják párhuzamba a nőiességet, pedig a rövidebb fazonok éppúgy hozzájárulhatnak a sikkes, vonzó küllemhez. A lényeg, hogy a stílusos fazon passzoljon az arc karakteréhez, legyen visszafogott és kifinomult, ebben az esetben pedig garantált a nőies megjelenés! A tavaszi divat igencsak bőkezű, idén a rövid fazonok vezetik a népszerűségi listát. Ha már régóta a hajvágáson gondolkozol, most hamar elcsábulhatsz a csodás vágások láttán.

Ezek lesznek a legtrendibb rövid frizurák tavasszal

Pixie

A klasszikus pixie-vágást valószínűleg senkinek nem kell bemutatnunk, hiszen hosszú évek óta közkedvelt fazonnak számít. Számtalan változata van, ki a rövidebb, ki a hosszabb verzióra szavaz, a tincsek formáját és esését érdemes a személyes ízléshez és az arckarakter adottságaihoz igazítani. Még a legrövidebb pixie-fazonok is hihetetlenül nőiesek, ha a fodrász megtalálja a tökéletes formát!

Rixie

A rixie gyakorlatilag a pixie egyik változata, csak egy kicsit retró vonalon mozog, a hatvanas évek stílusát hozza. A lekerekített, könnyedebb fazon hihetetlenül nőies és dögös kisugárzást eredményez, úgy tűnik, hogy idén tavasszal az egyik legnépszerűbb vágás lesz a rövid frizurák között.

Bixie

A bixie szintén a klasszikus pixie-vágásból eredeztethető, csak hosszabb változatban. A pixie és a bob egyvelege elképesztően nőies, mesés tartást ad az erőtlen tincseknek, ráadásul remek átmenetet képez a hosszabb, illetve rövidebb frizurafazonok között. A népszerűsége nem új keletű, ám láthatóan idén tavasszal is simán lenyomja a trónbitorlókat, stabilan őrzi listavezető pozícióját.

Shixie

És ha még nem lett volna elég a pixie-vágásokból, itt a menő, hihetetlenül stílusos shixie is, ami a pixie és a shag kombinációjából jött létre. A fodrászok nem tudnak leállni a rövid hajfazonok és a vágástechnikák összeboronálásával, évről évre egyre sikkesebb változatokkal rukkolnak elő. A shixie egy kicsit nyújtottabb fazont eredményez, felül rövidebb, alul pedig valamivel hosszabb tincsekkel teszi stílusossá a megjelenést.

Hátranyalt egyenes

A hátranyalt frizura ismét visszajött a divatba, és tulajdonképpen nem csak hajzselével lehet elérni a dögös, vonzó összhatást. Ebben a videóban remek trükköt láthatsz a hosszabb pixie-fazonok átalakítására, gyakorlatilag egy pillanat alatt előidézheted Sharon Stone kedvenc hajviseletét, ami idén tavasszal hatalmas lendülettel tör be az utcai divat színterére.

Rövid göndör

És ha már rövid frizurák, a göndör, játékos, bohókásan nőies változatokról sem feledkezhetünk meg. Az sem gond, ha alapvetően nincs göndör hajad, ugyanis a modern technikákkal már sérülés nélkül látványos loknikat varázsolnak a fodrászok!

Kiemelt kép: Claudio Lavenia/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés