A hosszú haj praktikus abból a szempontból, hogy változatosan hordható, ám rengeteg törődést igényel, ezért sok nő számára túlságosan macerás. Többen mégis nehezen szánják rá magukat a hajvágásra, mert úgy érzik, azzal megfosztanák magukat nőies megjelenésüktől. Ezek a sikkes rövid frizurák azonban rácáfolnak erre a feltevésre, hiszen láthatóan még vonzóbbá teszik viselőjüket!

hirdetés

Még mindig gyakran merül fel az a sztereotípia, hogy a hosszú haj a legnőiesebb, pedig sok szempontból felesleges általánosítani, hiszen egy frizura esetében a legfontosabb, hogy az adott fazon mennyire passzol az arcformához és a megjelenéshez. A vállig, vagy derékig érő tincsek könnyen snasszá válhatnak, vagy leronthatják a küllemet, ha rálapulnak a fejre, elvékonyodnak vagy töredeznek, és nem rendelkeznek jó tartással, lágy eséssel.

Az állig érő, vagy még rövidebb hajviseletek között óriási a különbség, hiszen sok minden múlik azon, hogy milyen a fazon. Szerencsés esetben magabiztossá teszi viselőjét, felerősíti nőiességét és karakteresebbé varázsolja stílusát. Az alábbi frizuraváltásokkal erre hozunk remek példákat.

A hosszú hajnál is nőiesebbek ezek a rövid frizurák: csodás átalakulások

Vannak, akiknek a rövid frizurák egész egyszerűen jobban állnak, persze, fontos a megfelelő szín- és fazonkialakítás. Ezek a példák csodás inspirációkkal szolgálnak, ha a hajvágást fontolgatod.

Ez az állig érő bob fizura éppúgy jól formázható, mint a hosszú haj, csak valamivel könnyebb boldogulni vele. Lágy hullámokkal, csatokkal megbolondítva is remekül mutat, ráadásul félkonty is készíthető belőle. Festett hajhoz tökéletes választás, mert egyszerűbben kezelhető.

Az elvékonyodó, töredezésre hajlamos tincseket szinte felfrissíti, dúsabbá teszi egy rövidebb fazon. Ez a pixie frizura elképesztően nőies, és lényegesen rövidebb időt vesz igénybe a beszárítása.

Az elöl hosszabb, oldalra húzott frufruval rendelkező pixie nagyon népszerű, mert roppant nőies hatást kelt. A lágy, vékony szálú hajnak is jó tartást biztosít.

A frufrus bubifrizura csodás keretet ad az arcnak, kiemeli a szemeket, és a magas, széles homlok optikai formálására is tökéletes. A hátul rövidebb, elöl hosszabb fazon megdobja a haj volumenét.

Az aszimmetrikus pixie haj vagány és nőies egyszerre, és karakteresebbé teszi a megjelenést. Bár formázási szempontból nagyon praktikus, ha megunod, a lenövesztése újabb fazonátgondolásokat igényel.

A féloldalas frufruval szuperül lehet játszani: kócosan, hullámosan, tincsesre és selymesre szárítva egyaránt jól mutat.

Ez a rétegesen vágott bubi felturbózza a vékony szálú tincseket, és sokkal sikkesebb, mint a középen elválasztott, félhosszú frizura.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés