Olyan régóta uralják a divatot a bob frizurák, hogy formájukat tekintve, szinte lehetetlen újat mutatni velük. Egy tehetséges fodrász azonban zseniális bravúrral újjáélesztette a lerágott csontnak vélt Vidal Sassoon-vágást, amivel tökélyre fejlesztette a hatvanas évek stílusát. A vékony szálú, a hullámos, az esetlen, és a drótszerűen egyenes haj sem jelent akadályt ezeknek a fazonoknak!

hirdetés

Frufrus, felnyírt, állig érő, aszimmetrikus, éles vagy blunt-vágással készült – felsorolni is nehéz, hányféle bob verziót ismerünk. Olyan széles skálán mozog ez a frizurastílus, hogy egyszerűen megunhatatlan, hiszen elegáns, vagány, nőies és extrém is lehet, sőt, a modern és a retró hatás egyaránt kihozható belőle.

Ha valaki titkon rövid hajra vágyik, de nem meri meglépni, egy nőies állig érő bubifazon láttán biztos, hogy elcsábul. Gianni Scumaci mesterfodrász remekművei tényleg örömkönnyeket csalnak a szemekbe.

Az eddigi legnőiesebb bob frizurák: Vidal Sassoon-fazonok modern változatban

Az olasz származású Gianni Scumaci fodrászcsaládban nőtt fel, így már gyerekkorában kitanulta a hajvágás minden csínját-bínját. 14 éves koráig a családi fodrászüzletben gyakorolt Lincoln városában, kiváló tehetségének pedig hamar híre ment, így hamarosan az egész Egyesült Királyságot bejárta, miközben szemináriumokat tartott.

1995-ben a legfiatalabb kreatív igazgatóként vonult be a londoni Vidal Sassoon stúdió történelmébe, alig öt évvel később pedig globális hatást gyakorolt a divat világára, amikor megalkotta és divatba hozta a The Fanni néven ismert frizurát. Egy modellügynökség kereste meg azzal, hogy tegye karakteresebbé az egyik –akkor még ismeretlen – felfedezettjük haját. Fanni Bostrum volt az.

A merész fazon, amit kigondolt neki a mesterfodrász, futótűzként terjedt el az egész divatvilágban, a Vogue-tól kezdve számos neves magazin csapott le az új trendre. Az aranykezű fodrász 2001-ben már az Oscar-jelöltek haját vágta Los Angelesben, és persze, a legnagyobb divatházak igyekeztek lecsapni rá, egy-egy kampányfotózás vagy divatbemutató előtt. Gianni Scumaci oktatóvideói világszerte híresek, reméljük, a hazai fodrászok is inspirációt merítenek a csodás munkáiból.

Scumaci bátran ötvözi a hagyományos Vidal Sassoon-fazonokat a shag-vágástechnikákkal és a modern elemekkel, ezzel éri el, hogy az általa készített bob frizurák újdonságként hassanak.

A furfangos rétegelt vágásokkal tulajdonképpen létrehozta a lelapulásmentes fazont, amit a legádázabb szél sem tehet tönkre.

A shag-technikával valahogy még a szögegyenes hajat is ráveszi, hogy pusztán a vágástól rugalmasan kunkorodjon.

Nem csak felélesztette, hanem újragondolta a hatvanas évek divatos bob fazonjait.

Őrület, mit tud kihozni a vékony szálú hajból!

A hullámos fürtöket is megzabolázza modern hatású frizuráival.

Lágy esést, és volument ad a tincseknek.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés