A tavaszi hónapok a megújulásról szólnak, de idén nem csak amiatt kapnak nagyobb figyelmet a rövid frizurák, mert ilyenkor könnyebben rászánják magukat a nők a drasztikus fazonváltásra. A szezon legdivatosabb vágásai már nem csupán a praktikusságról szólnak, ezek a nőies hajvariációk többet ígérnek a könnyű kezelhetőség és a sokoldalú formálhatóság puszta tényénél.

hirdetés

Bár a rövid frizurák minden tavasszal reflektorfénybe kerülnek, tavaly és idén különösen megugrott a népszerűségük. Óriási sikerük, sokak szerint a járványhelyzet kialakulásának, és a megváltozott életformának tudható be.

Ez egyrészt igaz, abból a szempontból, hogy a most divatos rétegelt vágások jelentősen megkönnyítik a rövid fazonok viselését, hiszen kezelhetőbbek, és a beszárítás vesződsége nélkül is remek a tartásuk. Másrészről viszont, a rövid hajfazonok legújabb variációi már többet tudnak felmutatni annál, minthogy praktikusságukkal megkönnyítik a mindennapi szépségrutint.

A legdivatosabb rövid frizurák a szezonban: nőiesek és játékosak

A hatvanas évekből átemelt klasszikus pixie jelentős változásokon esett át idén, a retró inspirációkat modern vágásokkal ötvöző frizurák pedig tökéletesen alkalmasak az önkifejezésre, és az önbizalom növelésére.

Ezek a hibrid fazonok nőiesebbek, mint valaha, kellő vagánysággal megfűszerezve, amitől határozottságot és magabiztosságot sugall a megjelenés. Éppen ezért, abszolút kortalanok: a huszonévesek lezseren nőies stílusával szintén összeklappolnak, de az ötvenen túli nők szolid eleganciáját is megtámogatják sikkes hatásukkal.

Az elmúlt egy év mindnyájunk életére hatással volt. Talán soha máskor nem vágytunk ennyire a változásra, mint most. A belső formálódásunk is könnyebbé válik azáltal, hogy a külsőnkben ott tükröződik a megújult én, ami talán erősebb, vagányabb, és extravagánsabb, mint valaha.

A rétegelt vágások texturálttá és lendületessé teszik a rövid hajat, segítségükkel pedig még a vékony szálú, gyenge tincsek is erőt sugároznak.

A laza, lépcsőzetes vágások ugyanakkor a finom lágyságot és nőiességet is garantálják, a különféle hosszúságú és formájú frufrukkal kombinálva. Selymes hullámokkal, és pimaszul összekócolva egyaránt viselhetőek a körkontúros, hatvanas éveket idéző pixie frizurák.

Játékos hajfestéssel még inkább fokozható a többdimenziós, dús hatás.

A tincses textúra és a haj tömegét felerősítő beszárítás csak még izgalmasabbá teszi ezeket a sokoldalúan formázható fazonokat.

Az éles kontúrok szerepét idén a tépett és puha vágások veszik át, de nem csak a shag-stílus választható, ugyanis a selymes hatású, jól fésült frizurák sem tűntek el a palettáról.

A hétköznapi megjelenést igencsak felturbózzák a hatvanas évek hangulatával játszadozó rövid fazonverziók, melyek nem csak észbontóan bájosak, hanem rendkívül praktikusak is. A tarkónál hosszabbra szedett formának, a mozgalmas rétegezésnek, valamint a beszárítás nélkül is töretlen dús hatásnak köszönhetően, ezek a hajviseletek akkor sem csúsznak szét és válnak esetlenné, ha kicsit lenőnek. Ez előnyös lehet azok számára, akiknek nem áll módjukban gyakran látogatni a fodrászt.

A rövid bob újragondolásával egyszerű, de stílusos és látványos frizurákat lehet nyerni.

Már csak a megfelelő hajszínt kell megtalálni ahhoz, hogy tovább fokozd a feminin és vagány hatást.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés