A vékony szálú haj nem feltétlenül ritka és gyenge, de tény, hogy könnyen elveszíti tartását. A gyakori festés, valamint a különféle dúsító eljárások hatására megesik, hogy a tincsek vége elkopik, törékennyé válik, ami szinte ellehetetleníti a hajnövesztést. Egy jól kezelhető rövid frizura remek alternatíva lehet ilyenkor, ám sokan attól félnek, hogy sapkaként lapul majd a fejükre. Ezekkel a divatos, rétegelt fazonokkal azonban ellensúlyozható a puha, erőtlen szálak tartásvesztése.

hirdetés


Vannak, akiknek eredendően vékony szálú a haja, míg mások a stressz, vitaminhiány, vagy a túlzásba vitt hajformázás – vasalás, göndörítés, szőkítés, festés, erős hajlakkozás – következtében tapasztalják, hogy ritkábbá, erőtlenebbé válnak a szálak, melyek a beszárítás után könnyen összeesnek. Ötven év felett, a hormonváltozás is beleszól a haj minőségébe, sokan szembesülnek ebben a korban meggyengült, sérülékeny, töredezésre hajlamos fürtökkel.

Rengeteg púder-, hab-, krém-, és hajlakk-készítmény létezik, mely texturálttá teszi a gyenge tincseket, ezáltal feltuningolja a frizura volumenét, de, ha túl sok ilyen terméket használ az ember, ráadásul erős hőhatással megspékelve, előbb-utóbb elfárad a haj, és szárazzá, töredezetté válik.

 

A hajvégek elkopása egyre gyakoribb jelenség, hajlamosak vagyunk ugyanis túlkezelni a tincseket, ami gyakoribb hajmosást, és még több szárítást vonz magával. Ám könnyen pontot tehetsz az ördögi kör végére, ha olyan frizurát választasz, melynek szerkezete segíti a hajtövek megemelését, így lecsökkentheted a beszárítás idejét, és lényegesen kevesebb hajformázó szerre lesz szükséged.

Így kap szép tartást a vékony szálú haj: 3 divatos rövid frizura, ami segít

Sokan úgy gondolják, hogy vékony szálú haj esetén szóba sem jöhet a rövid frizura, hiszen a lelapuló szálak a legjobb fazont is siralmassá tennék. Ilyen hajtípus esetén a fodrászok maximum vállig érő, lépcsőzetesen kialakított hajviseletet javasolnak.

A megfelelő vágástechnikáknak köszönhetően a teljesen rövidre vágott tincsek sem esnek össze, sőt, szép tartást garantálhatnak az alányírt, eltérő hosszúságú rétegekből álló frizurák. Ezek a megoldások ráadásul most roppant divatosak, és minden korosztály számára nőies, sikkes megjelenést biztosítanak.

A fiatal nő frizurájához finom átmeneteket alakít ki a fodrász. A textúra létrehozása nagyon fontos, ha puha, gyenge, vékony szálakról van szó. Bár alapvetően a fazon szerkezeti felépítése adja meg a volument, a beszárítás művelete ebben az esetben sem maradhat el, ám lényegesen kevesebb időt kell tölteni a formázással. Az alányírt tincsek tartják a megemelt töveket, így kevesebb vesződéséggel, változatosabban alakítható a hajviselet, és hamarabb elérhető a dús hatás.

Az idősebb nő haját kissé elette a szőkítés, emiatt a szálak vége elvékonyodott, elkopott. Ilyenkor a fazon is sokat tehet azért, hogy ne keltsen sprőd hatást a frizura, ezáltal lehetővé váljon a bonyodalommentes hajformázás. Itt is a rétegeken van a hangsúly: az aszimmetrikus pixie csal egy kicsit, sokkal dúsabbnak, sűrűbbnek mutatja a hajtömeget, ugyanakkor szépen keskenyíti a kerek arcformát.

A harmadik esetben már a ritkás haj is nehezíti a forma kialakítását. A fodrászon azonban nem fognak ki az erőtlen tincsek, szépen megemeli azokat a trükkös vágástechnikákkal. A fejtetőre helyezi a hangsúlyt, míg a féloldalas frufru lazább szerkezetet kap. Egyszerű, mégis elegáns frizurát kap a hölgy, ami nem csak a haj volumenét, hanem az önbizalmat is megdobja.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés