Az őszi divat egyik legnépszerűbb kiegészítője az úgynevezett newsboy sapka, ami az 1900-as évek elején kapott szárnyra, stílusos fazonját pedig még ma is rengetegen kedvelik. Praktikusságán és sokoldalúságán túl egyik legnagyobb előnye, hogy rengeteg frizurához szuperül passzol.

hirdetés

Nagyon hasonlít a magyarul lapos sapkának is nevezett fazonhoz, melyet javarészt még ma is szinte csak férfiak viselnek. A newsboy sapka azonban sokkal kerekebb annál, és egyes fazonján még a barett sapka jellegzetességei is megtalálhatóak. A newsboy a nők körében egy már teljesen elterjedt kiegészítő, ami az őszi öltözködésben kap igazán nagy szerepet.

Szinte minden frizurához passzol ez a divatos őszi sapka

Amikor sapkát húzunk, gyakran nem foglalkozunk azzal, milyen alatta a frizuránk. Azonban ez esetben legalább arra érdemes odafigyelni, hogy a kiegészítő ne legyen ősellensége a leggyakrabban hordott hajviseletünknek. A newsboy sapka ezért is ennyire közkedvelt, mert szinte mindegy, milyen hosszú vagy fazonú a hajunk, azzal nagy valószínűséggel jól fog mutatni.

A hosszú hajú hölgyeknek biztosan nem kell aggódniuk, hogy hogyan áll a vagány sapka. A kiengedett tincsek ugyanis optikailag kellően hosszítják a laposabb kialakítású kiegészítőket is, így azok nem szélesítik a fejformát.

 

A rövidebb, állig érő bobfrizurákat is különösen kiemeli a lezser fejfedő, legyen az kifelé vagy befelé szárítva. A kikandikáló tincseket nyugodtan szabadon hagyhatod, de a fül mögé igazítva is stílusosan mutatnak.

 

A göndör frizurák gyakran szoros, kötött sapkák alá kényszerülnek, pedig érdemes a gyűrűgöndör fürtöknek is teret adni.

 

Bár nem tart ki naphosszat a következő hajviselet, és sokszor csak a sietség miatt ragadnak be ily módon a felsők alá a hosszú tincsek, azok mégis roppant sikkesen mutatnak a newsboy sapkával.

 

Azok számára is kedvez ez a fazon, akik olyan rövid hajjal rendelkeznek, hogy az apró tincsek ki sem látszanak, vagy épp teljesen a sapka alá akarják rejteni a loknijaikat. Annak ellenére, hogy nem látszik a hajkorona, a fejfedő változatlanul stílusos marad.

 

Az alacsony kontyokkal is viselhető a sapka, mindegy, hogy előre- vagy épp hátraáll a napellenző karimája.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters, Christian Vierig, Christian Vierig, Daniel Zuchnik, Hanna Lassen, Kirstin Sinclair, Melodie Jeng, Gotham/GC Images, Edward Berthelot, Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés