Olykor egy egyszerű hajvágás is elegendő lehet ahhoz, hogy felfrissüljön a megjelenés és érvényesülni tudjon az új stílus. Ez az öt nő alig várta, hogy megszabaduljon hosszú loboncától, és cseppet sem bánta meg, hogy rövidebb fazont kért a fodrásztól.

hirdetés

Új stílus egyszerű hajvágás segítségével

Habár sokan ragaszkodnak a jól bevált fazonhoz, többen pedig tévesen úgy gondolják, hogy a nőiesség a haj hosszán múlik, néha célszerű egy kicsit újítani a megjelenésen. Egy friss, sikkes stílus sokat dobhat az összképen, sokszor még az önbizalomra is remek hatással van a hajvágás, legyen bármilyen egyszerű.

Persze a hosszú frizuráért általában sokat küzdenek a nők. Időbe telik, míg a tincsek megnőnek, majd tudatos ápolásra van szükség ahhoz, hogy a szálak ne veszítsenek ragyogásukból, és ne váljanak töredezetté. Ennek ellenére mégis sokszor eljön az a pont, amikor egy nő úgy érzi, itt az idő megszabadulni a lassan fenékig érő hajhossztól.

Sokan a macerás ápolásba, fésülködésbe és frizurakészítésbe fáradnak bele, míg mások a megjelenésüket szeretnék felfrissíteni egy új, rövidebb fazonnal. A nőiesség ereje egyáltalán nem a haj hosszán múlik. Amikor a tincsek a súlyukból adódóan már rálapulnak a fejtetőre, a haj gyakorlatilag nem áll sehogy, valóban érdemes tenni egy próbát, s időpontot foglalni a fodrászhoz.

A csinos kis bobfazon remek átmenet a hosszú, illetve rövid stílusok között. Persze fenékig érő tincsek esetén még ez az átalakulás is rendkívül látványos. A hajvágás ereje döbbenetes, a hajtömeg sokkal vastagabbnak, dúsabbnak tűnik, miközben a frizura tartást kap. A long bob például szuper választás, ha valaki könnyen kezelhető hajstílust szeretne, mégpedig úgy, hogy nem int búcsút a váll alá érő hajhossznak.

A klasszikus bob szintén felturbózza az összképet. Nőiessé és dögössé varázsolja a megjelenést, különösen akkor, ha finom, lágy loknikkal dúsítod a tincseket. A vállig érő változat még aligha mondható rövidnek, mégis sokkal lazább, kényelmesebb a hosszú, fenékig érő loboncnál.

Vannak azonban, akik merészebb változást szeretnének. Nekik a francia bob vagy egy féloldalas, aszimmetrikus verzió lehet szuper választás.

Nagyon fontos, hogy ilyen mértékű hajvágás esetén nem szabad veszni hagyni a lenyírt tincseket. Ekkora volumenű átalakuláshoz célszerű olyan fodrászt keresni, aki szakszerűen le tudja vágni a hosszú szálakat, hogy azokat később hasznosítani tudják. Hajfelvásárlás esetén még pénzt is kaphatsz a frizurádért, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy el is adományozhatod a hosszú, profin levágott tincseket, amelyekért sokan rendkívül hálásak lennének.

Persze ebben az esetben nem mindegy, hogy festett vagy éppen természetes a frizura, milyen állapotúak a tincsek. A hosszúság szintén sokat nyom a latban, bizonyos centiméter alatt ugyanis nemigen tudod eladni a lenyírt hajzuhatagot. Mielőtt belevágnál a hatalmas átalakulásba, mindenképpen nézz utána a lehetőségeknek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés