A vékony szálú haj formázásával sokan próbálkoznak. Ahhoz, hogy sikeres legyen a művelet, és tartósnak bizonyuljon az eredmény, muszáj trükkökkel ügyeskedni, ugyanis a haj megfelelő beszárítása és fixálása kulcsfontosságú ezen a téren.

hirdetés

 

Kortól függetlenül sok nőnek meggyűlik a baja a vékony szálú, esetlen, tartás nélküli hajjal. Bár a vékonyka hajszálak nem feltétlenül gyengék, ha nem genetikai tényező áll az efféle probléma mögött, hanem a különféle kémiai hatások miatt – például gyakori hajfestés – koptak el a tincsek, akkor bizony könnyen szakad és törik a szerkezetük. Ötven felett a haj elvékonyodását a csökkenő ösztrogénszint is eredményezheti, a változókorban például, sok nő tapasztal erős hajritkulást, vagy egyszerűen csak meggyengülnek a fürtök.

 

Az ősz haj megint csak másképp viselkedik, gyakran sprőd és rugalmatlan, ezáltal hajlamosabb a kiszáradásra, töredezésre. Függetlenül a fazon hosszától, a lelapuló haj sok bosszúságot okozhat. Mosás után elveszíthetik tartásukat a tincsek, ami ellen a hajformázó kencék túlzott alkalmazása sem nyújt megoldást.

Ahhoz, hogy a loknik természetesen dús hatást keltsenek, sokan például a jól bevált lépcsőzetes vágási technikákkal kérnek új frizurát. A megfelelő fazonkialakítás sokat segíthet ám a megfelelő hatás kedvéért a jól alkalmazott körkefés beszárításra is érdemes hangsúlyt fektetni.

A vékony szálú haj beszárítása ilyen egyszerű is lehet

A videóban szereplő ötven feletti hölgy már nagy tapasztalatokkal rendelkezik a hajformázási rutin kialakításának terén. Megtalálta a számára jól működő technikát, amit egyszerűen tud alkalmazni festett, kissé töredezett, lelapulásra hajlamos frizuráján.

Vékony, gyenge, puha szálú hajjal rendelkezik, ami csak nehezen engedelmeskedik az elvárásoknak. Érdemes kísérletezgetni a volumennövelő műveletekkel, ugyanis mindenkinek más válik be igazán, de, ha végre rátalál az ember a jól működő alapfogásokra, ami ráadásul még gyorsan el is végezhető, akkor akár minden nap át lehet élni a tökéletes frizura élményét.

 

A vlogger halmozza a trükköket: hajformázó szereket és körkefét használ, ugyanakkor az ellentétes irányú szárítási módszert is beveti. Javaslata szerint fontos, hogy legyen egy olyan termék, amiben nem csalódik az ember, és bármikor bevethető. Ő egy antigravitációs hajzselére esküszik, ami nem nehezíti el a haját, és nem kelt ragacsos hatást a tincseken. Elsőként ezt dolgozza el a hajtövek mentén.

Langyos hővel kissé előszárítja a haját, majd egy másfél centis átmérőjű körkefét kap elő, ami megfelel a viszonylag rövid, állig érő frizurájához. Alacsony hőfokot állít be a szárítómasinán, és mint egy csavaróra, feltekeri a tincseket. Mikor oldalirányban már volument kapott a frizura, jöhet a hajtövek megemelése.

Elárulja a titkát a hölgy, mégpedig, hogy háromnaponta váltogatja, melyik irányba szárítja be a haját. A választéktól ellentétes irányba fésülés ugyanis alapból megdobja a volument. Az ellentétes irányú beszárításkor hagy egy kis időt arra, hogy a tincsek töve kihűljön, majd átcsapja őket a másik oldalra.

 

Hátul feltekeri a haját a körkefére, majd úgy pihenteti, hogy rögzüljön a lokni. Addig száraz samponnal permetezi be a hajtöveket, végül az egész frizuráját összeborzolja tupírozás helyett. Kevés hajlakkal rögzíti az elért eredményt, és a füle mögé helyezi a tincseket, hogy laza, természetes hatást keltsen a frizurája.

A hajformázókkal nem szabad túlzásba esni, nehogy betonkemény, ragacsos, vagy zsíros hatású legyen a hajkorona. Az alkoholos termékek könnyen kiszáríthatják, roncsolhatják a tincseket, így azokat érdemes kigyomlálni a rutinból.

Akadnak volumennövelő porkészítmények, textúrát adó krémek, és hajtőemelő habok is a drogériák kínálatában, ám az összetevőket nem árt csekkolni, hiszen egy nem túl kedvező formula még inkább károsíthatja a puha, gyenge tincseket. Hővédő terméket mindenképp érdemes alkalmazni, hogy az állandó beszárítás ne tegye tönkre a hajvégeket. A seprűs szálak felszínét nem szilikonos, hanem inkább tápláló száraz olajjal ajánlott lesimítani, hogy eltűnjenek az apró szálkák. A száraz olaj nem nehezíti el a frizurát, és nem kelt zsíros érzetet.

Bár az ősz haj viselése már ötven év alatt is egyre elfogadottabbá válik, még mindig sokan döntenek a rendszeres hajfestés mellett. Az eleve gyenge szálak az erős kémiai szerek hatására csak még nehezebben tudnak regenerálódni, gyakran elveszítik vízmegtartó és ellenálló képességüket, ezáltal még nehezebb jó tartást és egészséges kinézetű frizurát kicsikarni belőlük. Érdemes ápoló és regeneráló házi hajpakolásokat használni, amiket a hétköznapokban egyszerűen és gyorsan össze lehet állítani, illetve nem mindegy, milyen kialakítású a hajfazon.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés