A choppy vágás a bohém shag frizura egy újabb, szolidabb változata, ami magyarul bizonytalan, rendezetlen, hullámzó fazont jelent. Előnye, hogy kevés macerával is jó tartást ad a hajnak, sőt, laza, széteső loknikkal megspékelve garantáltan felturbózza a volumenét.

hirdetés

A téli frizuradivat befutója egyértelműen a kusza choppy frizura, ami nem egyetlen fazont takar, hiszen sokféle lehet. Hosszú, félhosszú, sőt, bob frizurából is kialakítható, és nem kötődik hozzá szorosan a frufru, mint a jó öreg shag típusú hajviselethez.

Az új verzió lényege hasonló, hiszen csakúgy, mint a shag esetében, kaotikusan elrendezett hosszabb-rövidebb rétegek törik meg a frizura egységét. Ránézésre mégsem kelt borzas-boglyas hatást, mint az elődje, sőt, a legkevésbé sem tűnik olyannak a fazon, mintha csip-csup összecsipkedte volna a fodrász a tincseket.

Igaz, nagyon jó szakember kell a profi kivitelezéséhez, hiszen nem mindegy, hogyan helyezkednek el egymáson a rétegek, a cél ugyanis az, hogy mozgalmas textúrát adjanak a hajtömegnek. Ez a frizuratípus azok számára lett kitalálva, akik gyakran formázzák a hajkoronájukat divatos szélfútta loknikkal, vagy lágy beszárítással.

A choppy fazon egyszerűbbé teszi ezt a procedúrát, hiszen a réteges vágás miatt a szálak jobban engedelmeskednek, és tovább megtartják a hullámokat. Ám besütés, formázás nélkül is dúsabbnak tűnik tőle a hajtömeg, így a vékony szálú haj számára kifejezetten előnyös lehet.

Ilyen sokféle lehet a choppy vágás: ez a frizura lesz a tél kedvence

Máris sokan választják a choppy típusú fazonokat, így nem csoda, ha a fodrászok azt jósolják, hogy a jövő évben is ez lesz az egyik legdivatosabb frizuratípus. Rövid, félhosszú és hosszú változatban is látványosan megdobja a tincsek volumenét, de nem annyira vad és kócos, mint az eddig uralkodó retró shag vágás.

A choppy bob jól bírja a hullámokat, az eltérő rétegek szinte egybeolvadnak, mégis laza, lágy textúrát adnak a tincseknek. A trükkös vágás hatására sokkal tömöttebb és rugalmasabb a frizura.

Az unalmas, egyenesre vágott hosszú hajat is feldobja a choppy fazon.

A balayage hajfestés izgalmas fény-árnyék játékai jobban érvényesülnek az eltérő hosszúságú rétegeken.

Vagányabbá teszi a lépcsős fazont, és nem hagyja, hogy hervasztóan lelapuljanak a tincsek.

Egészen rövid frizura is készülhet choppy vágástechnikával, amitől erősebbnek tűnnek az ultrafinom, vékonyka hajszálak.

Ötven felett sem tilos a choppy frizura!

Hosszú haj esetén az is izgalmas megoldás lehet, ha csak a hajvégeknél alakít ki egymáson elcsúsztatott rétegeket a fodrász. Sokkal mozgalmasabbak lesznek tőle az egyenes tincsek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés