A gombafrizura hallatán sokaknak talán egyből a The Beatles egyenhaja ugrik be, vagy azok a bilifazonok, amiket a mindenre elszánt anyukák vágtak csemetéiknek a nyolcvanas években. A hatvanas évekből induló trend azonban egészen mást takar napjainkban, így megéri igent mondani a szokatlan frizuradivatra.

hirdetés

Ha valaki megemlíti a gomba-, vagy gúnynevén bilifrizurát, akkor lelki szemeink előtt rögtön megelevenednek a régi óvodáskori csoportképek. Akkor sem járunk messze a stílus körvonalától, ha egy vígjáték kissé ügyefogyott karakterére gondolunk, de akár V. Henrik is beugorhat nekünk.

Nem túl meglepő módon, a szexi és nőies megjelenés valahogy nem szerepel az elképzelések között, és ezért senkit sem hibáztathatunk. A legtöbb nő valószínűleg ódzkodik ettől a hajstílustól, a korábbi sztereotípiákra alapozva. Van azonban egy nagy meglepetésünk: a gombahaj irtó szexis is tud lenni, pláne abban a formában, ahogy most divatos.

Így lesz szuperszexi a gombafrizura

Az ősz elhozta nekünk a hatvanas-hetvenes évek legjobb trendjeit, melyek a hajdivatra is nagy hatást gyakorolnak. Az új irányzatok hatására sokan döntenek a frizuraváltás mellett, és mivel most az extrémebb rövid frizurák is szem előtt vannak, egyesek talán a drasztikus fazonátalakításhoz is kedvet kapnak.

A sokoldalú és dúsító hatású hajformákra nagy hangsúly kerül a szezonban, így érthető, hogy a hatvanas évek slágervágása, a gombahaj is reflektorfénybe kerül. A körfazonú bubi rengeteg lehetőséget tartogat az egyenes élektől kezdve a nőiesebb, íveltebb vágásokig. Bár beszárítást igényel, sokoldalúan és könnyen formázható, akár félre is seperheted a frufrut, vagy vagány aláborotválással kérheted a frizurát. Ez a fazon extravagáns, vagány, és szupernőies is tud lenni, ha odafigyelsz néhány stílusvonására.

A gombafrizura leginkább a beszárítással nyeri el tömör volumenét, de ahhoz, hogy igazán jól mutasson, nem árt, ha sűrű hajjal rendelkezel. A ritkás, vékony szálú frizura sajnos nem minden esetben tudja megtartani a körkefével megemelt tincsek gombaszerű hatását, hiszen hamar lelapulnak a hajtövek, így leginkább egy sapkára emlékeztet majd a végeredmény.

A fazon legkarakteresebb részét a nyílegyenesen lenyírt frufruja adja, amit kissé megritkítanak. A szemöldököt, olykor szemvonalat súroló tincsek nem szokványos módon helyezkednek el a fejtetőn. A frufru ez esetben nem a homlokvonalból indul, hanem egészen hátulról, a fejtető közepe felől van előre fésülve. Ettől a vágástól jóval tömörebbnek, dúsabbnak tűnik a frizura, viszont ritkásabbra szedett, tincses frufruval is jól mutat, ahogy Rihanna viselte.

A gombafrizura felnyírt fazonban mutat a levagányabban. A tarkón megritkított hajvonal ugyanis csak még inkább kiemeli a jellegzetes kerek formát.

 

Rihannán kívül még Zendaya is nagy érdeklődéssel próbálgatta a különböző gombafazonokat. Egy arányos, szép arcnak tökéletes keretet ad mindkét hajforma.

 

A bowlcut, vagy más néven tálvágás a kifutókon is egyre népszerűbb, sok modell haját frissítették fel idén ezzel a fazonnal. A pixie és a gombafrizura koronázatlan királynője azonban még mindig Agyness Deyn, aki korábban hidrogénszőke tincsekkel népszerűsítette ezt a frizurát.

 

A gyönyörű modell a kétezres évek elején hozta divatba a körfazont, és bebizonyította, hogy nem csak az élesen vágott, tömör frufru mutat jól a gombahajjal. Korábbi fotói útmutatóként szolgálnak, milyen sokféleképpen alakítható, formálható ez a frizura.

 

Akár oldalra fésülve, lesimítva is viselhető, de a kócos hatás is nagyon jól áll a gombafazonnak.

 

Kiemelt kép: Philip Allport/Photoshot/Getty Images.

Cikkfotók: Jerritt Clark/WireImage, Jesse Grant/WireImage, Rabbani and Solimene Photography, Kris Moore/Catwalking, Karl Prouse/Catwalking/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés