A vékony szálú, illetve a gyenge, elkopott végű haj a divatos frizurák többségének stoptáblát jelent, legfőképp azért, mert egészen másként mutatna az elkészült fazon, mint ahogy azt a lelki szemeid előtt elképzeled. Kiválogattuk az őszi-téli szezon slágergyanús hajtrendjei közül azokat a vágásokat, melyek egyszerű beszárítással is megdobják a volument.

hirdetés


Ha frizuraváltásra készülsz, azt is érdemes figyelembe venned, hogy melyik fazonnal tudsz könnyedén boldogulni a mindennapokban. A most divatos frizurák között ugyan rengeteg a nőies, extravagáns, és izgalmas vágás, melyek egytől egyig jól mutatnak a divatfotókon, ám, ha lelapulásra hajlamos tincsekkel rendelkezel, a nagy macerát igénylő hajstílusok nem igazán jöhetnek szóba.

A sikkes fazonkialakítások között azonban bőven találsz inspirációt az őszi és téli szezonra, hiszen számos olyan irányzat került be a körforgásba, ami vékony szálú, esetlen hajból is kivitelezhető, és csupán pár perces beszárítást igényel.

Nőies és sikkes vágások őszre: ezek a divatos frizurák dúsabb tartást adnak a hajnak

A réteges vágástechnikák továbbra is uralkodók a frizuradivatban, ami jó hírt jelent azoknak, akik nem tudnak mit kezdeni a vékony szálú hajukkal. A shag és a choppy fazonok most igazán fantáziadúsan alakíthatóak, sőt, folytonos vasalást sem igényelnek a tincsek, mert a kócos hatás még mindig előnyt élvez. A lépcsőzetes, tépett fazonmegoldások tömöttebb formát adnak a hajnak, ezért akár egyszerű körkefés beszárítással is felturbózzák a volument.

 

A hosszú és rövidebb frizurák közül is egyértelműen a hatvanas-hetvenes évek kedvencei kerülnek előtérbe, de azért még visszasejlenek a nyolcvanas évek vagány hajstílusai. A frufru minden hajhosszhoz változatos formában igazítható, hiszen a hosszú függönyfazon mellett a blunt vágás, valamint a féloldalas, tépett, és tömör változat egyaránt divatban marad.

A mullet-haj szinte minden verzióban megjelenik a választékban: nőies, lágyan rétegelt változatai mozgalmasabb, texturáltabb, jobb tartású frizurát eredményeznek. A wolf cut trend szintén sikergyanús, egyre többen választják a hosszabb és rövidebb fazonkialakításait. A kaotikusnak tűnő, de sikkesen felépített koncepció egyszerre vagány és nőies, ráadásul a tincsek kifelé szárításával vagy lágy hullámosításával, sokkal dúsabb hajkoronát eredményez. Főként a fejtetőn emeli meg a hajtöveket, a csalafinta rétegeknek köszönhetően.

A bob fazonoknál szintén elfelejthetjük az egyenesen, élesen vágott hajvégeket. Jönnek a tépett fazonok, melyek fokozatosan nyírt tincsekkel keretezik az arcot. A rövid frizurák között a hatvanas évek vonala mutatkozik a legerősebbnek: az ultrarövid pixie mellett a gombafrizura is visszaköszön ősszel, ami egyenes, hullámos, és göndör hajból egyaránt kialakítható.

A vékony szálú, lelapulásra hajlamos hajtípusból is kihozza a maximumot, és csak egy körkefe, meg egy hajszárító szükséges ahhoz, hogy dúsabbnak mutatkozzon. Persze az alányírt rétegek is sokat segíthetnek, hiszen a rövidebb szekciók megemelik a hosszabb, körfazonra vágott szálakat.

Kiemelt kép: Thierry Chesnot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés