A bob frizura minden formája és fazonja elterjedt idén, ám még ezen a fronton is tud újat mutatni a frizuradivat. A különbség a hajvágás technikájában keresendő, mely egy aprócska változtatás, de jelentősen erősebbnek mutatja a vékony szálú tincseket.

Az, aki egy kis inspiráció reményében kutakodik az Instagramon, csőstül kapja a legdivatosabb bob frizurákról készült képeket. Bizonyára már sokan elmorfondíroztak azon, mitől tűnnek olyan dúsnak az egyenesen vágott fazonok, még akkor is, ha nincsenek beszárítva a hajvégek. A titok nyitja a vágási technikában rejlik, amit a profi fodrászok csak blunt cut-nak neveznek.

A blunt bob lényege, hogy a hajvégeket egyenesen nyírják, viszont nem éles, hanem tompa vágásokkal. Így a szögletes fazon határozott karaktert kap, a tincsek pedig erősebbé és vastagabbá válnak. A tompán vágott szálak olyanok, mint az ecset sörtéje.

Látszólag egyforma a hosszuk, de a hajvégeknek leheletnyi textúrát ad a fodrász, amivel kiemeli az egyenes élek pontosságát. Nem tépett, nem rétegelt a fazon, viszont a sörtés tincsek megnövelik a haj volumenét, ami akkor is szembetűnő, ha nincs egyenesre vasalva, vagy beszárítva a frizura. A laza hullámok még inkább fokozzák a dús hatást, de loknik nélkül is szép tartást kap a hajkorona.

Az egyenesen, de tompán vágott hajvégek erős tartást adnak a hajnak, akár simán, akár hullámosan viseled.

A frizura egyenes vonalát még jobban kihangsúlyozzák a sörtés, vastag hajvégek.

A trükkös vágásnak köszönhetően, a lágy hullámok tartósabbak, és megdobják a vékony szálú haj volumenét.

Láthatóan vastagabbak és erősebbek a tincsek.

A fazon rém egyszerű, és nem igényel sok bíbelődést.

Ez a vágási technika minden hajhossznál jól működik, de a bob fazonoknál különösen látványos a hatása.

Beszárítás és loknik nélkül is dúsnak mutatja a frizurát.

Kim Kardashian, Kylie Jenner, Dua Lipa, és Hailey Baldwin is kipróbálta már a blunt cut technikával készült bob fazont.

Kiemelt kép: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés