Szezonváltás idején, amikor beözönlenek az új trendek, és mindenhol visszaköszönnek a divatkampányok, a nők többsége hajlamos belehergelni magát abba a gondolatba, hogy nincs egy ruhája sem, amit felvegyen. Pedig lehet, hogy a szekrény színültig tele van szuper lehetőségekkel, csak átsiklik felette a tekintet, mert a kirakatokban minden jobbnak és szebbnek tűnik. Az alábbi őszi szettek főként alapdarabokból állnak, melyek időtállóak és kortalanok, így 50 év felett is stílusosan kombinálhatóak.

hirdetés

Lezser ing, póló, garbó, blézer, ballonkabát, vékony szövetkabát és nadrágkosztüm – csak néhány olyan egyszerű kreáció, ami talán már jó ideje ott lapul a szekrényben, de az idei őszi kínálatban is felbukkan. Már ennyi ruhadarab elegendő ahhoz, hogy megannyi sikkes, és nőiesen kényelmes őszi öltözéket alakítson ki az ember, letisztult hangulatban.

Mivel visszafogott, semleges holmikról van szó, melyeknek nincsenek domináns stílusjegyei, bármilyen összeállításba belekerülhetnek, és elképesztően változatosan variálhatóak. Különféle kiegészítőkkel összeboronálva egészen másként hatnak, és, ha még a színük is neutrális, jóval több lehetőséget tartogatnak magukban.

Divatos, nőies, és kényelmes őszi szettek, melyek 50 év felett is jól kombinálhatóak

Ötven év felett a nők többsége már tudatosan vásárol, és átgondolt, jól kihasználható, sokoldalú ruhatárra törekszik. Ennek megvalósításához azonban nem kell minden szezonban túlköltekezni, hiszen, ha sok időtálló alapdarab lóg a gardróbban, néhány új kiegészítő beszerzésével is fel lehet frissíteni a rendelkezésre álló készletet. Egy táskával, cipővel, kalappal vagy kendősállal színfoltot lehet vinni az öltözékbe, de a letisztult minimál stílushoz még ez sem feltétlenül szükséges.

A fekete, fehér, és bézs színkombinációk ideálisak a biztonsági játékosok számára. Minél több ilyen tónust tartalmaz a ruhásszekrény, annál egyszerűbben passzíthatók össze az egyes kreációk, méghozzá hibafaktor nélkül. Ráadásul a monokróm és kéttónusú szettek nagyon kifinomultan tudnak mutatni, és már önmagukban is nőies eleganciát tükröznek, akár egy edzőcipős összeállításban is.

 

Judith Mosqueira do Amaral lakberendező, nem divatguru, mégis csodás érzékkel variálja visszafogottan nőies öltözékeit. Gyakran támaszkodik az egyszerű alapdarabokban rejlő stíluspotenciálra, hiszen a semleges színeknek köszönhetően minden jól mutat egymással, így számtalan remek mix alakítható ki ugyanazokkal a kulcselemekkel.

Judith szereti a kényelmes, lezser holmikat, ennek ellenére mindig roppant nőies a megjelenése. Bár gyakran vásárol dizájnermárkáktól, azok számára is ihletet adhat a stílusa, akik jóval kevesebbet költenek ruhákra, kiegészítőkre.

Letisztult alapdarabok minden ruhaüzletben akadnak, és még az olcsóbb árfekvésű boltok kínálatából sem hiányoznak az egyszerű fekete nadrágok, a mindenhez passzoló garbók, valamint a sokoldalú blézerek. A kabátok jelenthetnek nagyobb kiadást, de azokra úgyszintén minden ősszel szükség van, így talán érdemesebb egy minőségi, tartós darabra beruházni.

A midi ballonkabát és a maxi szövetkabát vékonyabb verziója minden átmeneti szezonban előkerülhet a szekrényből, ezért egyik sem marad kihasználatlanul.

Kiemelt képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

Képgaléria képei: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés